Belediye Ekipleri Vatandaşa Geri Dönüşüm Eğitimi Veriyor

Belediye Ekipleri Vatandaşa Geri Dönüşüm Eğitimi Veriyor

Antalya Konyaaltı Belediyesi, tasarruf sağlanması için ilçe halkını atık yönetimi ve geri dönüşüm konusunda bilgilendiriyor. 'Bir ton kağıt 16 ağacın kesilmesini önler.' sloganıyla hareket eden Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol...

Antalya Konyaaltı Belediyesi, tasarruf sağlanması için ilçe halkını atık yönetimi ve geri dönüşüm konusunda bilgilendiriyor. 'Bir ton kağıt 16 ağacın kesilmesini önler.' sloganıyla hareket eden Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı 14 kişilik ekip, vatandaşlara yüz yüze eğitim veriyor.

    Haneleri kapı kapı gezen ekiplerin geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda vatandaşları bilgilendirdiğini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Siteler, Liman, Hurma, Sarısu, Uncalı, Mollayusuf, Uluç, Gürsu, Arapsuyu, Kuşkavağı, Toros, Pınarbaşı, Akkuyu, Altınkum ve Öğretmenevleri Mahallelerinde çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Ayrıca plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik pazar yerlerinde vatandaşa çevreci bez torbalar dağıttıklarını kaydetti.

    Dünya nüfusunun artması ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedeni ile her geçen gün doğal kaynakların azaldığını belirten Başkan Böcek, yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi.

    Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı’nın verilerine göre, bir ton kağıdın geri dönüşüme kazandırılmasıyla 16 ağacın kesilmesi önleniyor. Bununla birlikte bir ton cam ile de 100 litre petrol tasarrufu sağlanıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.