Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Belediye Başkanlarına Karne

Belediye Başkanlarına Karne

Mahalli seçimlere bir yıldan az bir süre kaldığı şu günlerde basın yayın organlarında yer alan haberlere göre belediye başkanlarının işi geçen seçim döneminden daha zor olacak gibi görünüyor.
Bu mealde geçen hafta gazetede yer alan açıklamalara göre iktidar partisinin belediye başkanlarına karne vermeye hazırlandığı ifade edilmiştir.
Akparti özellikle 2. Dönemi tamamlayan belediye başkanları için, Başbakanın talimatıyla tüm belediye başkanlarının çalışmalarını da kapsayacak şekilde ve 8 ayrı kritere göre düzenlenecek raporlara göre işlem yapacak.
Akparti çevrelerinden gelen haberlere göre başbakanın hazırlanmasını istediği dosyada öncelik belediye başkanlarının geçen dönem seçim vaatleri arasında yer alan hususların gerçekleştirilip gerçekleştiremedikleri ile belediye bütçesinin nerelere harcandığı konularıdır.
Belediye başkanlarının büyük büyük rakamlarla ifade etmeyi marifet zannettikleri bütçelerinin, nerelerden toplanan kaynaklarla oluşturulduğu ve hangi kalemlerde hangi projelere harcandığı genel merkezce ayrıntılı bir şekilde inceleneceği araştırma sonucunda belediyelerin kendin çal kendin oyna kabilinden ilan ettikleri performans kriterleri de sınavdan geçmiş olacak.
Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın hazırladığı performans kriterleri ile belediye başkanlarının performans kriterlerinin birbiriyle uyuşmamasının, belediye başkanları için büyük handikap olacağı ifade edildiğine göre Konya’mızda görev yapan belediye başkanlarının özelliklede büyükşehir belediye başkanının işi hayli zor olacak gibi gözükmektedir.
Geçmiş seçim kampanyalarındaki vaatlerinin listesinin sorgulanacağı, belediyelerin bütçeleri üzerinde yatırım ile festival/eğlence için ayrılan miktarların oranının kontrol edileceği, vatandaşlara hizmet için farklı yatırımlar geliştiren belediyelerin öne çıkarılacağı, belediye başkanının şahsi oyunun o ildeki parti oyundan az olmasının tekrar adaylık için büyük risk oluşturduğu, o ilin il milletvekillerinin belediye başkanı için verecekleri değerlendirme puanının önemseneceği bir ortamda belediye başkanlarının bir hayli zorlanacağına inanıyoruz.
Görevde bulundukları süre içinde boş bulduğu her belediye arsasına yere beton heyulalar ve avmler diken, her meclis toplantısının ağırlıklı konusunu imar tadilatları teşkil eden ve başladığı düzenlemeleri aylar geçmesine rağmen tamamlayamayan belediye başkanları içinde böylece siyasi hesap günü yaklaşmış olmaktadır.
İşkenceye dönen şehir içi trafiğinin getirdiği yük yetmiyormuş gibi, raylı sistem ihalesi ile şehre gelecek yıllar için ağır bir borç yükü yükleyen belediye başkanları ,alacakları kırık notlara rağmen tekrar aday yapılacak olurlarsa bu partileri içinde, onlar için de bir başarı olmayacaktır.
Bu arada bu şehirde iyi manada bir takım faaliyetler de olmuyor değil.
Bu anlamda geçen haftanın belki de en önemli olayı, MTTB lilerin Konya Buluşmasıydı.
MTTB’nin kapatılmasından 33 yıl sonra Fatih Gençlik Vakfı Konya Şubesi’nce düzenlenen toplantıda MTTB mensupları bir araya geldiler
Kutlu doğum Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda, Rasim CİNİSLİ Beyden bu yana özellikle de Ömer Muhammed ÖZTÜRK Beyin döneminden sonra MTTB nin gelişiminin ve MTTB den yetişen gençliğin islâmî hassasiyetlerinin bir kez daha vurgulandığı toplantıda, Kur’anı Kerim Hocamız Muhterem Mehmet Kaya Hocaefendinin tilavet ettiği Nisa suresi ayetleri meali ile yazımızı bitirelim.
Umarız belediye başkanları başta olmak üzere toplantıya katılan herkes tilavet edilen ayetler üzerinde hakkıyla düşünür,  gereğini yapar ve hükümlerini hayatlarına tatbik ederler.
Nisa suresi 65 - Hayır! Rabbine andolsun ki iş bildikleri gibi değil, onlar aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp sonra da senin verdiğin hükme karşı içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olamazlar.
Nisa suresi 66 - Eğer biz onlara: “Kendinizi öldürün, veya yurtlarınızdan çıkın.” diye yazmış olsaydık, içlerinden pek azı hariç, bunu yapamazlardı. Fakat kendilerine verilen öğütleri tutsalardı, elbette haklarında hem daha hayırlı, hem de daha sağlam olurdu.
Nisa suresi 67 - Ve o zaman elbette kendilerine katımızdan büyük mükâfat verirdik.
Nisa suresi 68 - Ve onları elbette doğru yola iletirdik.
Nisa suresi 69 - Kim Allah(CC)’a ve Peygambere(SAV) itaat ederse işte onlar, Allah(CC)’ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehidlerle, iyilerle birliktedir. Bunlar ne güzel arkadaştır!
Nisa suresi 70 - Bu lütuf Allah(CC)’tandır. Bilen olarak Allah(CC) yeter.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR