Belde Ve Köy Yolları Yapılıyor

Belde Ve Köy Yolları Yapılıyor

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne kavuşan köy ve beldelerde çalışmalarını hızlandırdı.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Hortu ve Zengen mahallelerinde yol bakım ve onarım çalışmaları yapıyor. Hortu ve Zengen mahallelerinde kışın çamur yazın ise tozdan geçilmeyen sokak aralarındaki yollar Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından stabilize alt yapı malzemesi ile kaplanarak çözüme kavuşturuluyor.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven yapılan çalışmaları değerlendirdiği açıklamasında, “Mahalle muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne kavuşan köy ve beldelerde yol bakım ve onarım çalışmalarımız devam ediyor. Hortu ve Zengen Mahallelerimizdeki yollarda devam eden bakım ve onarım çalışmaları kapsamında yollara stabilize alt yapı malzemesi seriyoruz. Mahalle sakinlerimizin sorunlarını çözüme kavuşturmak adına yürüttüğümüz hizmet ağımız önümüzdeki günlerde daha da genişleyerek devam edecek” dedi.

TÜRKMEN MAHALLESİNE 200 BİN TL KİLİTLİ TAŞ YAPIMI

Türkmen Mahallesi sokakları kilitli parke taşlarla döşeniyor. Yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğundaki yol güzergahında başlatılan çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

200 bin TL civarında maliyeti olan kilitli parke taş yapım çalışmalarını değerlendiren Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Ereğli genelinde sürdürdüğümüz saha çalışmalarımız günden güne artarak devam ediyor. Kent merkezi yanında mahalle statüsüne kavuşan belde ve köylerimizdeki çalışma tempomuzda hız kazanmaya başladı. Özellikle yeni mahalle statüsüne geçen köylerimizdeki hizmet eksikliğini tespit ederek çalışma programlarımızı hazırlıyor ve yürürlüğe koyuyoruz. Başta muhtarlarımız olmak üzere mahalle sakinlerimizin en çok şikayet ettiği konu yollar oluyor. Yazın toz kışın ise çamur olan yolların yapılmasını talep eden vatandaşlarımızın istekleri kapsamında kilitli parke taşları döşeme çalışmalarımızı genişleterek sürdürüyoruz. Türkmen Mahallemizi de kilitli taşlarla kaplayarak yaklaşık 200 bin TL’lik bir yatırımı vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Bu çalışmalarımız diğer mahallelerimizde de devam edecek” diye konuştu.

Türkmen Mahallesi Muhtarı Metin Polat ve mahalle sakinleri de yapılan hizmetin önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek, Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.