Belçika Ekonomi Ataşesi, Gto’yu Ziyaret Etti

Belçika Ekonomi Ataşesi, Gto’yu Ziyaret Etti

Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret eden Belçika’nın İstanbul Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Eric Bletard, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık ile bir araya geldi. Bartık ve Bletard 2 ülke arasında yapılabilecek ticari işbirlikleri hakkında...

Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret eden Belçika’nın İstanbul Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Eric Bletard, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık ile bir araya geldi. Bartık ve Bletard 2 ülke arasında yapılabilecek ticari işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

    Belçika’nın İstanbul Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Eric Bleart, GTO’yu ziyaret ederek Gaziantep ekonomisi ve yabancı yatırımcılar için yatırım olanakları konusunda bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eyüp Bartık, Belçika’nın Avrupa’nın özellikle lojistik avantajı olan önemli bir ticaret ülkesi olduğunu belirterek işbirliklerine hazır olduklarını belirtti.

    Belçika’nın Gaziantep’in en çok ihracat yaptığı 5 AB ülkesi arasında yer aldığını kaydeden Bartık, şunları kaydetti: "Türkiye’nin model kenti Gaziantep bugün dünyanın 170’ten fazla ülkesine ihracat gerçekleştiriyor. Belçika ile Gaziantep arasında 300 bin doları aşan bir ticaret hacmi var. Hedefimiz elbette bu hacmi çok daha yukarılara taşımak. Bunun için GTO olarak Belçika iş dünyası ile işbirliklerine hazırız. Ama ticaret yapabilmek için Avrupa’ya rahatça gidip gelebilmeliyiz. Dolayısıyla tüm AB üyesi ülkelerin vize konusunda bizlere daha duyarlı davranmasını, bu konunun ticari ilişkilerimizin önünde bir engel oluşturmasına izin vermemelerini istiyoruz."

    Yakın dönemde Belçika iş dünyası ile Gaziantep iş dünyasını bir araya getirecek ve Belçika’nın Ankara Büyükelçisinin de katılacağı bir etkinlik planladıklarını belirten Bleart, Bartık’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.