Belarus Konya'da traktör üretecek

Belarus Konya'da traktör üretecek

Belarus hükümeti dünyada ve Türkiye'de son yıllarda büyük ilgi görmeye başlayan Belarus traktörlerini Konya'da üretmeye hazırlanıyor. Belarus, Türkiye ile birlikte biçerdöver ve traktör de üretmek istiyor

Dünyada traktör pazarında etkili olan Belarus, Konya'da traktör üretmeye hazırlanıyor. Son yıllarda Türkiye pazarına da giren Belarus traktörleri çiftçiler tarafından büyük talep görüyor. Belarus Türkiye ile birlikte kar küreme aracı, biçerdöver ve traktör üretmek istiyor. Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, "Türk pazarında çok talep gören bazı traktör modellerimizi de üretebiliriz. Konya'da traktör üretmeye başlayabiliriz" açıklamasında bulundu.

BİÇERDÖVER VE TRAKTÖR ÜRETEBİLİRİZ

Sanayi alanındaki iş birliğinin de önemine değinen Savinykh, ülkesinin traktör ve tarım makineleri üretiminde iyi olduğunu ve Türkiye'de de bazı bölgelerde montaj hattının kurulması yoluyla bu makinelerin Türk mühendisler tarafından üretilerek yerelleştirilmesini planladıklarını anlattı.

belarus-elcisi.jpeg

Savinykh, şöyle devam etti: "Belki de ortak çalışmalarla yeni bir model geliştirebilir, hatta birlikte Ortadoğu'ya Kuzey Afrika'ya temin edebiliriz. Hükümetlerimizin masasında en az üç proje var. Bunlardan biri, Türkiye'nin Erzurum gibi kuzey bölgelerinde kullanılmak üzere kar küreme aracı üretmek. Bir diğeri biçerdöver. Türkiye biçerdöver üretmiyor, dışardan alıyor. Modellerimiz ve makinelerimizle gelerek bunları Konya'da üretmeye başlayabiliriz."

5286-4be27925efff7581150b12219cadbbd2-1312209-1vb.jpg

SANAYİ ALANINDA İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

İki ülkeyi sanayileşme yoluyla da bir araya getirmek istediklerini vurgulayan Savinykh, "Bu yol, Türkiye'nin dünyanın 10'uncu en büyük ekonomisi olma amacıyla ortaya koyduğu 2023 vizyonuna da uygun. Türkiye ile iş birliğine hazırız" dedi. Savinykh, uygulamaya dönük bu projelerin, her iki ülke halkının refahının artırılmasına dönük, dostluğu pekiştirecek uzun vadeli adımlar olduğunu kaydetti. İkili ilişkileri değerlendiren Savinykh, şunları söyledi: "Türkiye 25 yıl önce Belarus'un bağımsızlığını tanıyan ilk ülke oldu. Bu tarihi bir gerçek ve bunu hep hatırlayacağız. O günden bu yana da ilişkilerimizde hiçbir engel, sorun, tutarsızlık olmadı. Politikalarımız her zaman bütünleyici oldu. Çoğunlukla, dünyayı ve dünya meselelerini aynı gözle görüyoruz. Birçok ortak noktamız ve gerçekleştirebileceğimiz ortak amacımız var. İkili ve bölgesel ilişkilerde ve uluslararası platformlarda birlikte hareket ediyoruz."

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.