Beklentiyi yükselttik

Beklentiyi yükselttik

Konya'yı baştan sona doğru gezeceklerini belirten CHP Konya 1. sıra milletvekili adayı Abdüllatif Şener, Konya'dan iyi bir sonuç elde edeceklerini de söyleyerek, "Millet ittifakı olarak Konya'dan en az 4 vekil çıkaracağız" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1. sıra milletvekili adayı Abdüllatif Şener, parti il binasında bir basın toplantısı düzenledi. Şener'e CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gülsüm Filorinalı, İl Başkanı Av. Barış Bektaş ve diğer milletvekili adayları eşlik etti. Şener, faydalı olması için muhalefet yaptığını dile getirerek, "Bir ülkeyi güçlü kılan güçlü muhalefettir. Benim muhalefet yapmamın altında da ülke sevgisi vardır" dedi. Konya'da iddialı olduklarını da ifade eden Abdüllatif Şener, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KONYA'DAN EN AZ 4 VEKİL ÇIKARACAĞIZ

Millet ittifakı içindeki partilerin Konya teşkilat başkanları ve milletvekili adayları ile henüz görüşemediğini söyleyen Şener, CHP İl teşkilatının ittifak partileri ile temaslarını devam ettirdiğini belirtti. "Bu seçim süreci içinde diğer partilerle ben de görüşeceğim" diyen Şener, "Türkiye genelinde ve Konya'da iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Türkiye genelinde yapılan anketlere bakıldığında Millet ittifakı'nın toplam oy oranının, Cumhur İttifakından daha fazla oy aldığını görüyoruz. İktidar ağırlığı, Millet ittifakından yanadır. Millet ittifakının oy oranı yüzde 43-44 civarlarında. Konya özelinde arazinin sonuçlarını ölçecek araştırmalar görmüyorsak bile, Türkiye genelindeki başarının Konya'ya da yansıyacağını tahmin ediyoruz. 24 Haziran'a kadar sürekli çalışacağız. Türkiye'nin normalleşmesi için mücadele edeceğiz. Konya'da hedefimiz en az 4 milletvekili çıkarmaktır" açıklamalarında bulundu.

KONYA'NIN HER KARIŞINI GEZECEĞİZ

2002 yılında Türkiye'nin sadece 2 ilinde Olağanüstü Hal (OHAL)'in olduğunu hatırlatan Şener, bugün Türkiye'nin 81 ilinin uzun zamandır OHAL ile yaşadığını kaydetti. Türkiye'de yasakların çok fazla derinleştiğinin altını çizen Şener, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: "Dünyanın en fazla gazeteci hapseden ülkesiyiz. Siyaset, bir kırbaca dönüşmüş. Yargı siyasetin kırbacı haline gelmiş, iktidara muhalefet edenler susturulmaya çalışılıyor. İktidarın yanlışları gizlenmek isteniyor. Normal hukuk düzeninin var olduğu ortamda, Türkiye'yi yönetme kabiliyetini yitirmiş bir iktidardan söz ediyorum. Yasalar yürürlükteyken, kendi çıkarları için yasa çıkaran bir iktidar var. Bu büyük bir acziyetin göstergesidir. Her yok oluşun arkasından umut doğar. Konya İl teşkilatı çalışmaları eksiksiz yerine getirdi. Konya'yı baştan sona tarayacağız. Gerçekler, Konyalı kardeşlerimizin bilgisine sunulacaktır. Konya'dan en iyi sonucu alacağımızı umuyorum."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum