Beklenen Yağışlar Olmayınca Köylü Yağmur Duası İçin Toplandı

Beklenen Yağışlar Olmayınca Köylü Yağmur Duası İçin Toplandı

Afyonkarahisar’ın Sultandağı İlçesi’ne bağlı Karapınar köyü halkı, Nisan ayında beklenen yağmurların yağmaması üzerine yağmur duasına çıktı.Köy meydanında yapılan duaya yaklaşık bin kişi katıldı. Adna...

Afyonkarahisar’ın Sultandağı İlçesi’ne bağlı Karapınar köyü halkı, Nisan ayında beklenen yağmurların yağmaması üzerine yağmur duasına çıktı.

Köy meydanında yapılan duaya yaklaşık bin kişi katıldı. Adnan Dinç, Hüseyin Yılmaz, Musa Durmuş ve Hüseyin Taşkın tarafından organize edilen ve çevre köy ve kasabalardan katılımın olduğu yağmur duasında Nisan ayında beklenen yağmurun yağması için eller semaya açıldı. Yediden yetmişe her kesimin katıldığı yağmur duası sonrası katılan vatandaşlara yemek ikramı yapıldı. Dua sonrası açıklama yapan program organizatörü Adnan Dinç, “Hepimiz topraktan gelecek bitkiye bağlıyız. Allah izin verirse yağmur yağar. İnşallah topraklarımız bereketlenir ve toprak suya kavuşur. Ürünlerimiz zor durumda. Biz de bu yüzden arkadaşlarımızla birlikte, yağmur duası yapılması için karar kıldık. Rabbimizden yağmuru ve bereketi istedik. Rabbim ne verirse hayırlısını versin. Tüm çevre köy ve kasabalardan ve köy halkımızdan katılımcılara teşekkür ederiz” dedi.

Köy halkı ve katılımcılar, namaz sonrası tekbir getirerek yaklaşık 500 metre ilerideki su kuyusuna hareket etti. Su kuyusuna ulaşan vatandaşlar 70 bin tane okunmuş taşı su kuyusuna bıraktı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.