Beklemedeyiz!

Beklemedeyiz!

Ağustos ayı ortalarında Ankara'ya yapılacağı açıklanan Güneş paneli üretim fabrikası ile ilgili konuşan AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli, “Konya, için büyük bir projeydi. Fabrikanın Konya'da yapılması için girişimlerimiz sürüyor” dedi

AK Parti Konya Milletvekili M. Uğur Kaleli, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kaleli, Konya'daki yatırımların son durumu hakkında bilgiler verdi. Kaleli, “Konya Karapınar'da bulunan Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santralinin ihalesi yapılmıştır. 1.3 milyar dolarlık yatırımla yıld yaklaşık 1.7 milyar kilovat saat elektrik üretilecek. 2 bin kişiye istihdam sağlayacak tesisin ihalesi ile Türkiye'nin ve Konya'nın enerji üssü olma noktasında çok önemli bir adım atılmıştır. Girişimlerde bulunuyoruz. Ankara'ya yapılıp yapılmayacağı ile ilgili kesin bir sonuç yok. Konya'da fabrikanın kurulması için herhangi bir arazi sıkıntısı da yok. Bu fabrika Konya projesinin enleri arasında yer alıyor. Tek dezavantaj, 2. Bölge teşvik kapsamı içinde yer alması” dedi.

PROJELER DİĞER YILA BİTİRİLECEK

Konya Çevreyolu'nun 22 kilometrelik kısmının bu sene sonunda bitirileceğini aktaran vekil Kaleli, “49 kilometrelik kısmının 2 çarpı 3 şerit olmasıyla ilgili ihalesini 22 Ağustos'ta yaparak kalan kısmının da proje çalışmalarını bitireceğiz” diye konuştu. Kaleli, Hadim Yolu'nun kendileri için önemli olduğuna vurgu yaptı. Yoldaki çalışmaların önümüzdeki yıl bitirileceğini aktaran Kaleli, şunları kaydetti: “Eğiste Viyadüğü'ne başlanıldı. O kısmı da 2020 yılında bitirmiş olacağız. Bin 372 metre boyundaki viyadüğü şuana kadar Türkiye'de yapılmış en yüksek viyadük olacak. Konya-Karaman ayrımı, Çumra Yolu da çok önemsenen bir yol. Daha önce tek yol sıcak asfalt haline getirilmişti. Bunun da bölünmüş yol olması talimatı verildi ve önümüzdeki yıl bitecek. Seydişehir-Bozkır Yolu önümüzdeki yıl bitirilecek ve yine Derbent Yolu ile ilgili de proje çalışmaları bitiyor. Bu sene bitirilip, önümüzdeki yıl yapımına başlanacak.”

Yüksek Hızlı Tren, Lojistik Merkezi ve yapımı planlanan metro sistemlerinin entegrasyonu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kaleli, çalışmaların son hızı ile devam ettirildiğini söyledi. “Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'ın Konya'yı Antalya'ya bağlama talimatı ile ilgili proje çalışmaları da sürdürülmektedir” diyen Kaleli, “Yılda 3 milyon yolcuya hizmet vermesi beklenen Konya YHT Garı, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hafif raylı sistem projesi ile entegre olacak. Konya Buğday Pazarı mevkiinde yolculara yönelik her türlü sosyal ve kültürel donanımların yer alacağı yeni gar, Konya'yı Anadolu'nun lojistik üssü haline getirecek. Konya Kayacık Lojistik Merkezi, Organize Sanayi Bölgesi yakınındaki 1 milyon metrekare alan üzerine kurulacak ve yıllık 1.7 milyon ton taşıma kapasitesine sahip olacaktır. Toplam yatırım tutarı 206 milyon lira olan iki çok önemli proje temeli de atılmıştır. Konya çiftçimizin sigortası olacak lisanslı depo yatırımları da son hızla devam ediyor. Toplam 1 milyon 200 bin ton kapasiteli lisanslı depo yatırımı tamamlanmış olup, bugüne kadar yaklaşık 450 bin ton depo lisans almıştır” açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.