Bekir Bozdağ: Yargıtay Seçimini Hsyk’nın Takdirine Bırakıyorum

Bekir Bozdağ: Yargıtay Seçimini Hsyk’nın Takdirine Bırakıyorum

Temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay seçimi tarihinin değiştirilmesini HSYK üyelerinin takdirine bıraktığını söyledi.Şırnak’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilk olarak Şırnak Valiliği’ni...

Temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay seçimi tarihinin değiştirilmesini HSYK üyelerinin takdirine bıraktığını söyledi.

Şırnak’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilk olarak Şırnak Valiliği’ni ziyaret etti. Adliye hizmetlerinin idari yönden ve yapılması gereken yatırımlar açısından yeniden gözden geçirilmesi, değerlendirilmesi, talep ve sorunların tespiti ve çözümünün hayata geçirilmesi için Şırnak'a geldiklerini söyleyen Bakan Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimi ile ilgili sorulan soruyu cevaplayan Bakan Bozdağ, seçim takviminin işlediğini, bu takvim çerçevesinde kürsüde görev yapan HSYK'nın denetim, yönetim ve gözetimi altında seçimin 12 Ekim'de yapılacağını ifade etti. Bekir Bozdağ, “Basından öğrendiğimiz kadarıyla Yargıtay başkanımız Yargıtay'da yapılacak seçimi 22 Eylül olarak tarihlendirdi. Sayın cumhurbaşkanımıza arz ettiği tarihi sayın başkan değiştirmiş durumda, tabi ben bu konuyu takdire bırakıyorum. Hakimlerimizin, savcılarımızın değerli Yargıtay üyelerimizin takdirine bırakıyorum.” dedi.

Dün akşam Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından verilen zorunlu din dersi kararı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Bozdağ, “Din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri Anayasa gereği zorunlu olarak okutulan dersler, tabi bu derslerin zorunlu okutulmasını isteyen vatandaşlarımız var. Onun için demokrasi birbiri ile çakışan talepler konusunda da orta yolu bulan ve onu uygulayan herkesin kabul edebileceği bir uygulamayı hayata koyan bir sistemdir. Bu yönü ile son derece önemlidir. Biz o kararı gördükten sonra karara ilişkin bir değerlendirme ayrıca yaparız.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.