Bekir Bozdağ: Bu Süreçte Samimi Olan Herkes Yaptığına Dikkat Edecek

Bekir Bozdağ: Bu Süreçte Samimi Olan Herkes Yaptığına Dikkat Edecek

Şırnak il merkezindeki temaslarından sonra Cizre’ye gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Çözüm sürecinde samimi olan herkes yaptığına dikkat edecek." dedi.Bugün Şırnak’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sırasıyla valilik, adliye sarayı,...

Şırnak il merkezindeki temaslarından sonra Cizre’ye gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Çözüm sürecinde samimi olan herkes yaptığına dikkat edecek." dedi.

Bugün Şırnak’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sırasıyla valilik, adliye sarayı, belediye ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Şırnak il merkezindeki ziyaretlerinden sonra Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen Bakan Bozdağ, Cizre Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Kaymakamlık önünde yapılan karşılamadan sonra kaymakamlık makam odasına geçen Bakan Bozdağ, burada basın mensuplarının Cizre gündemi ile ilgili sorularını yanıtladı. Çözüm süreci devam ederken, son zamanlarda artan olaylar ve son olarak dün gece Cizre’de 5 okula yapılan saldırılar hakkında sorulan soruyu cevaplayan Bekir Bozdağ, "Çözüm sürecinde samimi olan herkes yaptığına dikkat edecek." diye konuştu.

Son zamanlarda artan olayların doğru şeyler olmadığını söyleyen Bakan Bekir Bozdağ, “Çözüm sürecine herkesin katkı vermesi lazım. Bir yandan çözüm sürecinin ilerlemesini arzu ederken, bir yandan her türlü şiddet eyleminin son bulması doğru olan bir şeydir, şiddet eylemlerini kimse arzu edemez. Ama biz şunu biliyoruz, çözüm sürecinin kalıcı olması iradesiyle rahatsızlık duyan pek çok çevremiz var. Bu yüzden bu süreç pek çok provokasyona açık bir süreç ama halkımızın sağduyusu, milletimizin kararlılığı bugüne kadar bir çok olumsuz adımı, eylemi, provokasyonu boşuna çıkardığı gibi bundan sonra da olan provokasyonları da boşuna çıkaracaktır. Tabi sona yaklaştıkça provokatör eylemler artacaktır. Ama bu iyi olduğunu gösteriyor. Bunların olması arzu edilir şeyler değil.” dedi.

“BİR YANDAN BARIŞ BİR YANDAN EYLEM OLMAZ”

Artık Türkiye’de yol kesmelerin, adam kaçırmaların, yatırımların engellenmesi, müteahhitlerin araçlarının yakılması, yıkılmasının kabul edilir şeyler olmadığını vurgulayan Bakan Bozdağ, şöyle konuştu: “Bir yandan barış, çözüm diyenlerin yaptıkları bu eylemlerinde doğru olmadığı herkesin de buna karşı olduğu çok açıktır. Samimi olan herkes yaptığına dikkat edecek. Madem samimiyiz, madem çözüm, madem barış, madem iyi bir iklimin her yerde kalıcı olması, öyle ise bu iklimi bozan her şeyi gündemimizin dışına atmamız ve bu iklimin üzerinde herkesin titremesi gerektiğine ben inanırım.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.