Adem Turan

Adem Turan

Behlül-i Dana

Behlül-i Dana

Kimilerine göre Meczup, kimilerine göre ise Hakk aşığı.  Asıl ismi Vüheyb bin Ömer Sayrafi'dir. Behlül-i Dana adıyla şöhret buldu. Doğum tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Küfeli olduğu halde ömrünün çoğunu Bağdat'ta geçirdi. Harun Reşid'in kardeşi olduğuna dair rivâyetler varsa da kesin bilgi yoktur. Harun Reşid'e nasihat verirdi. Herkese ders olacak hikmetli sözleri çok meşhurdur.  (H.190) senesi Bağdat'ta vefat etti. Dicle kenarında Şunüziyye kabristanlığına defnedildi.

Bir gün Behlül Dana'yı kabristanın yanında bir aşağı bir yukarı dolaşırken görmüşler. 
- "Ne bekliyorsun burada?" diye sormuşlar...
- ”Hırsız paramı çaldı, hırsızı bekliyorum” demiş...
- ”Hiç hırsız buraya gelir mi, aklını mı kaçırdın sen?” demişler...
- ”Gelir, gelir, akıbet (en sonunda) buraya gelir” demiş!

Günümüzde de bu tür insanlar mevcuttur. Bunları iyi gözlemlemek suretiyle, Allah’ın verdiği akıl sağlığımıza şükretmek,  ben de bunların pozisyonunda olabilirdim diye muhakeme etmek gerek. Sözlerini de hafife almamak doğru bir davranış olur.

Bir yılın daha sonuna geldik. Acı-tatlı birçok hadiseler yaşadık. Sürekli şehit haberleri, trafik kazaları, kap-kaç, hırsızlık olayları, cinayetler gündemde eksik olmadı. Bunun yanında milletvekillerinin  telefon faturaları, en önemli ise 15 Temmuz’da yaşananlar. Dün gibi hafızalarda tazeliğini koruyor.

Bu hain grup, ülkenin en az yirmi yılını çaldılar. Milletin parasını yurt dışına taşımak, devlet idaresinde yetişmiş insanların beyinlerini yıkamak suretiyle kendi emelleri doğrultusunda kullanarak bir kayıpta böyle yaşattılar. Elbette bunların hesabını er yada geç verecekler ve de hak ettikleri cezaları dünyada ve ukbada görecekler. Bundan hiç kuşkumuz yok.

Diğer bir konuda yılbaşı dolayısı ile adı da milli olan, milli piyango çılgınlığı var. Birkaç kişinin mutlu olacağı gün, milyonlarca kişinin parasını kibarca alacaklar, iç edecekler. Hiçbir şekilde bizim kültürümüze uygun olmayan bu alışkanlık, Siyonistlerin bize empoze ettikleri emeksiz para kazanma aldatmacasıdır. Gençler, cebindeki paranın son kuruşuna kadar milli piyango bileti alıp türlü türlü hayaller kurmakta. Sonrada hayal kırıklığı yaşayarak, umutsuz ve mutsuz olmaktalar. Devlet yetkilileri bu konuda gerekli önlem almaları zaruridir.

Bir yılın nasıl geçtiğinin maddi ve manevi muhasebesini yapmak varken,  çılgınca alış-veriş yapıp, sabaha kadar eğlence tertip etmek bize hiç yakışmıyor. Noel baba Hristiyanların icat ettiği bir papazın adıdır. Bize uymayan bu Noel yortusunu hayatımızdan çıkarmalıyız. Keza 1.5 milyar nüfuslu Çin bile Noel’i kabul etmiyor. Ülkesine yabancı bir kültür düşüncesinin girmesini istemiyor.  Bizim de bir daha düşünmemiz icap etmez mi?

 2018 yılının öncelikle İslam alemi ve  tüm insanlık için  barış-huzur ve adaletli bir yıl olmasını temenni ediyoruz. 

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR