Behiye Aksoy son yolculuğuna uğurlandı

Behiye Aksoy son yolculuğuna uğurlandı

Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz seslerinden Behiye Aksoy, son yolculuğuna uğurlandı.

Alzheimer hastalığı nedeniyle kaldığı bakımevinde geçtiğimiz pazar günü 85 yaşında hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz seslerinden Devlet Sanatçısı Behiye Aksoy, son yolculuğuna uğurlandı. Usta sanatçı için Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze törenine başta yakınları olmak üzere sanatçı dostları ve sevenleri katıldı. Türk Sanat Müziği ve Devlet sanatçısı Behiye Aksoy için Teşvikiye Camii'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Behiye Aksoy'un Türk bayrağına sarılı tabutu 12.00 sıralarında camiye getirildi. Behiye Aksoy'un tek çocuğu olan oğlu Ahmet Kazım Aksoy ile torunu Aslıhan Aksoy, törende taziyeleri kabul etti. Törene Behiye Aksoy'un Emel Sayın, Erol Evgin, Selami Şahin, Göksel Arsoy, Ayşen Gruda, Ateşböceği Ercan olarak bilinen oyuncu Ercan Bostancıoğlu gibi sanatçı dostları ile Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, yakınları ve sevenleri katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile İstanbul Valisi Vasip Şahin cenaze törenine birer çelenk gönderdiler.

"SON ZAMANLARDA BENİ TANIMIYORDU"

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aksoy'un oğlu Ahmet Kazım Aksoy annesinin 15 senedir alzheimer hastası olduğunu belirterek, son dönemde kendisini tanımadığını söyledi. Aksoy, "Bir anne kaybetmek çok zor. Alzheimer'ın maalesef tedavisi yok. 15 sene kadar hastalığı devam etti. Son zamanlarında artık beni de tanımıyordu. Alzheimer çok zor bir hastalık. Biz 10 sene baktık ancak profesörlerin artık siz bakamazsınız demesiyle özel bir bakımevinde son 5 senedir özel doktor ve hemşire tarafından bakılıyordu. Maalesef solunum yetmezliği nedeniyle vefat etti" dedi.

Sevenlerinin annesine karşı olan sevgi ve saygısını anlatan Aksoy, "O devrin bir daha Türkiye'ye gelmesi çok zor. Türkiye'nin üç devi rahmetli Zeki Müren, rahmetli Müzeyyen Senar ve annem maalesef sırayla gitti. O dönemlerde ne televizyon var ne de bugün ki kadar medya olanakları var. Ardahan'da bile radyodan Behiye hanımın, Zeki Bey'in sesini duyduklarında tanırlardı. Onlara seyircilerin sevgisi ve saygısı inanılmazdı" diye konuştu.

EMEL SAYIN: SAHNELERDE FIRTINA GİBİ ESERDİ. GALİBA BİR DÖNEM KAPANIYOR

Cenazeye katılan sanatçı Emel Sayın, Türk Sanat Müziği'nin çok büyük bir sanatçısını kaybettiğini ifade etti. Behiye Aksoy'un bir dönemin en iyi ve başarılı assolisti olduğunun altını çizen Sayın, "İnsan böylesine çok önemli sanatçılar için birşeyler söylemekte zorlanıyor. Behiye hanım, sahnelerde fırtına gibi eserdi, şahaneydi. Nurlar içinde yatsın. Türk sanat müziği çok büyük bir sanatçısını kaybetti. Uzun süredir rahatsızdı. Çok üzüldüm. Bir dönem galiba kapanıyor. Sizlerle artık sık sık camilerde görüşür olduk. Allah geride kalan bütün sanatçılarımıza, herkese hayırlı uzun ömürler versin" ifadelerini kullandı.

EROL EVGİN: BU YILIN İLK 5 AYI ÇOK ACI GELDİ, ÇOK KAYBIMIZ OLDU

Erol Evgin ise Behiye Aksoy ile birlikte bir dönem çalıştığını ifade ederek, üzüntüsünü şöyle dile getirdi:

"Hepimizin başı sağ olsun. Bu yılın ilk 5 ayı çok acı geldi, çok kaybımız oldu. En son Zeki Alasya, Müzeyyen ablayı, Erol Büyükburç'u, Fikret Şenes'i yitirdik. Maalesef şimdi de Behiye Hanım'ı kaybettik. Türk musikisinin her döneminin büyük bir ismiydi fakat 70'li yıllarda çok büyüdü. Bizim de gazinolarda çalıştığımız yıllardı ve oralarda zaman zaman beraber çalışırdık. Çok büyük bir sesti, çok hanımefendi ve değerli bir kadındı. Nurlar içinde olsun. Müzikseverlerin ve milletimizin başı sağ olsun"

Behiye Aksoy'un çok iyi bir dostu olduğunu belirten Göksel Arsoy ise "Ankara radyosundan geldiği için Türk sanat müziğini çok iyi icra ediyordu. Behiye Aksoy ile 16 yıl birlikte çalıştım. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Behiye Aksoy için öğlen namazının ardından cenaze namazı kılındı. Usta sanatçının oğlu Ahmet Kazım Aksoy, annesinin sanatçı dostları ile birlikte saf tuttu. Helallik alınması ve cenaze namazının kılınmasının ardından Behiye Aksoy'un naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.