Bedensel Engelli Dilara'nın 2 Aylık Okul Hasreti Öğretmenler Günü'nde Bitti

Bedensel Engelli Dilara'nın 2 Aylık Okul Hasreti Öğretmenler Günü'nde Bitti

Geçen yıl gittiği ortaokulun bu sene ilkokula dönüşmesiyle 2 aydır okula gidemeyen, bedensel engelli Şevval Dilara Özen'in okul hasreti özel servisle son buldu. Eve mahkum olarak yaşayan Dilara’nın basın yayın organlarında haber olması sebebiyle...

Geçen yıl gittiği ortaokulun bu sene ilkokula dönüşmesiyle 2 aydır okula gidemeyen, bedensel engelli Şevval Dilara Özen'in okul hasreti özel servisle son buldu. Eve mahkum olarak yaşayan Dilara’nın basın yayın organlarında haber olması sebebiyle devreye giren yetkililer tarafından ayarlanan servis, bugün öğle saatlerinde Dilara’yı evinden alarak okuluna götürdü. Sınıfındaki yerini alan Dilara, "Artık biz de varız, bizim gibi arkadaşlarımızı asla unutmayın, soyutlamayın." çağrısında bulundu.

Erken doğuma bağlı 'Serebral Palsi ve Hidrosefali' hastalığına yakalanan Dilara, yıllardır yürüyemiyor. Babası 7 yıl önce bir kazada ölen Dilara'nın annesi Selda Kurt da sağlık çalışanı olarak görev yapıyor. Dilara'nın bütün bakımını anneannesi Döne Kurt üstlendi. 65 yaşındaki Döne Kurt, geçen seneye kadar torununu her gün evlerinin yanındaki okula tekerlekli sandalye ile götürüyordu. Dilara, geçen yıl gittiği Mustafa Münevver Olağaner İlköğretim Okulu'nun, 4+4+4 sistemi sebebiyle ilkokula dönüştürülmesiyle birlikte, evinin daha uzağında bulunan Başöğretmen Ortaokulu'na gitmek zorunda bırakıldı. Dilara, uygun servis aracı bulunmaması sebebiyle eve mahkum bırakıldı. Konunun geçtiğimiz hafta basın yayın organlarında haber olması üzerine yetkililer harekete geçti.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ ÇİÇEKLE KUTLADI

İki aylık aranın ardından Dilara Özen, bugün öğle saatlerinde evine gelen servis aracıyla ‘Dışarıdaki hayatla tek bağlantım’ dediği okuluna kavuştu. Araçta rampa bulunmaması sebebiyle Dilara’nın tekerlekli sandalyesi el yordamıyla araca konuldu. Okul bahçesinde minibüsten inen Dilara, rampadan okul koridorlarına giriş yaptı. Tam iki aylık aranın ardından Dilara, 7/G sınıfına kavuştu. Arkadaşlarıyla hasret gideren Dilara, Mustafa Münevver Olağaner İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Gezer ve Başöğretmen Ortaokul Müdürü Hatice Özdemir’le de sohbet etti. Dilara, Müdür Hüseyin Gezer’e 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle çiçek hediye etti.

"ARTIK BİZ DE VARIZ, BİZİ SOYUTLAMAYIN"

Okul hazırlığını büyük bir heyecan içerisinde evinde yaptığını ifade eden Dilara, "Çok mutluyum, teşekkürler hepinize. Hayallerime kavuştum." dedi. Sınıfındaki yerini aldıktan sonra da konuşan Dilara, kendisi gibi engelli çocukların da toplumdan soyutlanmaması gerektiğini söyledi. Dilara, şunları kaydetti: "Bizim gibi arkadaşları asla unutmayın, asla unutmayın bizim gibi insanları. Biz de varız artık ülkede, biz de varız, biz soyutlanmak istemiyoruz. Başka diyecek bir şey yok."

ARACA RAMPA YAPILACAK

Başöğretmen Ortaokulu’nun öğrenci servis taşımacılığının sorumluluğunu üstlenen Sevgin Recepoğlu, Dilara için tahsis edilen araca rampa yapılacağını söyledi. Recepoğlu, "Milli Eğitim Müdürlüğü'nden çocuğun okula gitmesi için talimat verilmiş, araç bulunamadığı için araç temin ettik. Götürüp getirmek için yardımcı oluyoruz. Devam edecek. Servise rampa takılacak. Masrafını Milli Eğitim Müdürlüğü'nden isteyeceğiz veya kendimiz karşılayacağız okul olarak. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Okulun servisçisi olarak normalde S plakalarımız var. Bize ‘Böyle bir öğrencimiz var’ dediler. Servis araçlarında rampa olmadığı için biz de normal bir araç ayarlayıp şimdilik götürüp getiriyoruz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.