Bdp’li Sakık: Hakan Fidan Ve Ekibini Kutluyorum

Bdp’li Sakık: Hakan Fidan Ve Ekibini Kutluyorum

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kutladı. MİT’in saldırıya maruz kalmasına seyirci kalamayacaklarını belirten Sakık, "MİT görevlerini üstlenmişse ve ilk kez MİT bu süreci götürüyorsa ve saldırıya maruz kalıyorsa biz buna seyi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kutladı. MİT’in saldırıya maruz kalmasına seyirci kalamayacaklarını belirten Sakık, "MİT görevlerini üstlenmişse ve ilk kez MİT bu süreci götürüyorsa ve saldırıya maruz kalıyorsa biz buna seyirci kalmayız. Ben burada Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum. 1 yıldır çatışmasızlık süreci yaşanıyorsa ve burada MİT’in bir katkısı varsa bundan mutlulukta duyarız." dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda MİT görüşmeleri sürerken söz alan BDP’li Sakık, konuşmasında kendisinden önce söz alan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’a tepki gösterdi. Konuşması sırasında kürsüye vuran Sakık, "Sizin bulunduğunuz dönemde 1994 yılında Nazım Babaoğlu gazeteciydi, ve Urfa’da katledildi, il başkanımız sizin dönemizde katledildi. Şimdi sizde biliyorsunuz ki, Allah’ta bilir o dönemin MİT, kontrgerilla, çeteler ve JİTEM sizin de haberiniz var. Hala buraya çıkıp başarılı vali olduğunu söylüyorsunuz. Özeleştiride bulunmalısınız burada. Sizin dönemizde cinayetler işlenmişse, siyasi partinin temsilcileri öldürülmüşse çıkıp buradan ahkamdan ve namustan bahsedemezsiniz bize. Siz karanlık bir dönemde valilik yaptınız ve bu insanlar katledildi. Çıkıp buradan katilleri kollayan bir anlayışa buradan tahammül bekleyemezsiniz." diye konuştu.

Faili meçhul cinayetleri hatırlatan Sakık sözlerine şöyle devam etti: "Geriliyoruz çünkü haklıyız. Biz yaralıyız. Siz çıkın Allah adına söyleyin siz biliyorsunuz kimlerin onları katlettiğini benden daha iyi biliyorsunuz. Bir yasa görüşülüyor. Bu yasa MİT yasası. Neden ulusalcı ve milliyetçi cephenin bu yasaya karşı durduğunu biliyoruz. Bir dönemden bahsediyoruz. İçinde MİT’in JİTEM’in çetelerin aşiretlerin olduğu bir dönemde de faali meçhul cinayetlerden. Bu ulusalcı ve bu milliyetçi cepheler bundan rahatsızlık duymadı. Ses seda da çıkmadı. Ama bugün asıl sorun MİT’in bu konudaki otoriter yapısının yasalarca yeniden dizayn edildiğini biz iyi anlıyoruz. Çünkü siz Oslo’dan başlayan ve bugün İmralı’da devam eden süreçle ilgili ciddi şekilde buna karşısınız. Eğer kanı durduracaksa, eğer bu güne kadar bu görüşmelerde bakın sürekli şerefsizlikle insanlar itham ediliyor. ‘Kim ki görüştüyse şerefsizdir’ diyor. Biz bunu iade ediyoruz. Biz görüşüyoruz biz şerefli insanlarız. BDP görüşmeleri sürdüren bir partidir. Gidip İmralı ve Kandil ile de görüşüyor, gelip iktidarla da görüşüyor. Bu şerefli bir iştir. Kanı, ölümleri durdurmak şerefli bir iştir. Şerefsizlik nedir biliyor musunuz? Kana seyirci kalmaktır ölümlere seyirci kalmaktır. MİT görevlerini üstlenmişse ve ilk kez MİT bu süreci götürüyorsa ve saldırıya maruz kalıyorsa biz buna seyirci kalmayız. Ben burada Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum. 1 yıldır çatışmasızlık süreci yaşanıyorsa ve burada MİT’in bir katkısı varsa bundan mutluluk da duyarız." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.