Bbp'li Çayır: Türk Okulları, Ülkemizin Marka Değeri; Gözümüz Gibi Korumalıyız

Bbp'li Çayır: Türk Okulları, Ülkemizin Marka Değeri; Gözümüz Gibi Korumalıyız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, dün Türkçe Olimpiyatları'nda Türk okullarını övenlerin bugüne yabancı ülke misyon şeflerine şikayet etmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.     Mehmet...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, dün Türkçe Olimpiyatları'nda Türk okullarını övenlerin bugüne yabancı ülke misyon şeflerine şikayet etmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

    Mehmet Çayır, parti binasında yaptığı açıklamada, Türk okullarının Türkiye'nin gururu olduğunu, olmaya da devam edeceğini kaydetti. Ülkeyi yönetenlerin, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası kin, nefret, hınç alma, hasetlik ve çekememezlik nedeniyle karalama çalışması yaptıklarını belirten Çayır, bir ülke idarecisinin dün göklere çıkardığı okulları ve öğretmenlerini bugün karalamasının sadece kendisini komik duruma düşüreceğini ifade etti.

    Çayır, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'de Robert Koleji'ni ve okul yöneticilerini kötüleme ve karalamasının nasıl komik ve gülünç bir durum ise Gide'de ülkeyi yönetenlerin Türk okullarına ve öğretmenleriyle yönelik söz söylemesinin tuhaf, tutarsız ve komik bir durum olduğunu söyledi.

Türk okullarının dünya genelinde 24 yıldır hizmet verdiğini ve AK Parti iktidarının ise ülkeyi 12 yıldır yönettiğini belirten Çayır, Türk okullarının Türkiye'nin bugüne kadar dünyaya sunduğu en iyi eğitim markası olduğunu, birilerinin hasedi ve siyasi nefreti yüzünden kısır siyasi çekişmelere alet edilmemesi gerektiğini ifade etti. Çayır, "Dün Türkçe Olimpiyatları'nda Türk okullarını övenler bugün siyasi kin ve nefretlerinden karalama yapıyor. Türk okullarının eğitim markasını dünya biliyor. Dünyanın 163 ülkesinde ayyıldızlı bayrağımızı dalgalandıran Türk okulları ülkemizin onur ve gururu. Bu okullarda Anadolu insanın alın teri ve emeği var. Bu okulların kalitesini bilen Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif ülkesine daha fazla Türk okulu yapılamasını istiyor. Güneşe karşı gözünü kapatan sadece kendine gündüzü gece yapar. Ülkemizin onur ve gururu okullarımızı dünya biliyor, birilerini bir şeyler söylemesine hiç kimse itibar etmiyor. Sadece kendilerini dünyada komik hale getiriyorlar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Merhum Genel Başkanımız Türk okullarının marka değerini bildiği için her yurt dışı programlarında ülkemizi onur ve gururu bu okulları ziyaret etmiştir. Marka değerimiz bu okulları gözümüz gibi korumalıyız." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.