Bbp İl Sekreteri Candemir: Zamları Geri Çekene Kadar Uğraşacağız

Bbp İl Sekreteri Candemir: Zamları Geri Çekene Kadar Uğraşacağız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Teşkilatı Genel Sekreteri Şefik Candemir, Malatya’da son dönemde ekmek, toplu taşıma ücreti ile su birim fiyatına yapılan zamları geri çektirene kadar uğraşacaklarını belirtti. Şefik Candemir, düzenlediği...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Teşkilatı Genel Sekreteri Şefik Candemir, Malatya’da son dönemde ekmek, toplu taşıma ücreti ile su birim fiyatına yapılan zamları geri çektirene kadar uğraşacaklarını belirtti.

Şefik Candemir, düzenlediği basın toplantısında, Malatya Büyükşehir Belediyesi 'nin zamlarını protesto etmek için bir araya geldiklerini ifade etti. Belediyenin önce ekmeğe zam yaptığını söyleyen Candemir, ardından bunu otobüs bileti zammı ile su zammının izlediğini dile getirdi.

Candemir, şöyle devam etti: "Belediye ekmeğe zam yapmış, otobüse zam yaptı, şimdi de suya zam yapma kararı aldı. Bu zamlar fakir fukara insanımıza yapılıyor ve belini büküyor. Belediye hani fakir fukara için vardı? Hani sizi koruyup kollayacaktı? Buna biz karşı çıkıyor ve direniyoruz. Zamları geri çektirene kadar uğraşacağız. Maliyeti arttıran ve piyasa şartlarında değişen bir şey yokken sen keyfi zam yapma lüksünü nerden buluyorsun? Buna asla müsaade etmeyeceğiz ve burnunda fitil fitil getireceğiz."

YOLSUZLUK İDDİALARI

Candemir, yolsuzluklar nedeniyle belediyenin zarara uğratıldığını iddia etti. Bunlardan bir kaçını örnek olarak anlatan Candemir, şunları söyledi: "İlk olarak Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri(MOTAŞ). Yaptığımız araştırmalar sonucunda delilli tespitli 400 milyon lira belediyenin zararı söz konusu. İkincisi trambüs konusunda. Bize 19 Milyon Euro’ya ya mal olan bu araçlar şu anda bile çalıştırılamaz durumda. Trambüs projesinde ihaleye fesat karıştırılmış ve bir tek firma ihaleye girmiş en üst fiyattan verilmiş, 12 Milyon Euro’ya yapılabilecek işi 19 milyon Euro’ya verdiler. Oradaki 7 Milyon Euro yani 21 milyon lira paramız kimin cebine girdi? Bu parayla her gün fakir ailelere 4 ekmek ücretsiz verebilirlerdi. O kadar güzel anlaşarak şirketleşerek bizim paralarımızı çalmışlar ki şaşırdım kaldım. İmar yolsuzluğu meselesinde bizler tarafından saygın ve Malatya eşrafı olarak bildiğimiz birçok işadamı da mevcut. Bunlar ise sanki Malatya'ya hizmet ediyorlarmış gibi görünüp bizlerin parasını Ahmet Çakır' a olan yakınlıklarından dolayı gasp etmişler. İşte alışveriş merkezi ve onun ortakları olan gurup. Esenlik şirketi iflas etti. Megsaş Şirketini ise en büyük rantın döndüğü bir şirket arpalık ettiler. Fuarcılık şirketi bu sene fuar etkinliğini bile yapamaz duruma gelmiş. Kernek Şelalesi 7 milyon liraya beton yığını yaptılar."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.