Bbp İl Başkanı Türksoy: Kutlu Doğum Programını Engelleme Çalışmasına Şahit Olduk

Bbp İl Başkanı Türksoy: Kutlu Doğum Programını Engelleme Çalışmasına Şahit Olduk

Büyük Birlik Partisi (BBP) Burdur İl Başkanı Mehmet Türksoy, 18 Nisan 2014 tarihinde yapılan Kutlu Doğum programı öncesi, organizasyonu engelleme çalışmasına şahit olduğunu belirtti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Burdur İl Başkanı Mehmet Türksoy, 18 Nisan 2014 tarihinde yapılan Kutlu Doğum programı öncesi, organizasyonu engelleme çalışmasına şahit olduğunu belirtti. Türksoy, ilde, hoş güzel bir kutlu doğum programının, alemlere rahmet Peygamber Efendimiz'i (sas) anma ve anlama programını engelleme gayretleri olduğu sırada tam salona girmek üzere olduğunu, olaya bizzat şahit olduğunu ifade etti. Türksoy, Peygamber Efendimiz'i (sas) anma ile ilgili böyle bir organizasyonu engelleme gayretinin, hayatında en fazla üzüldüğü birkaç hadiseden biri olduğunu vurguladı.

BBP İl Başkanı Mehmet Türksoy, "Bu ülkede ihaneti belgeli, hıyaneti belgeli, katilliği, caniliği belgeli, zalimliği belgeli, uyuşturucu tacirliği belgeli, teröristliği, terör örgütlüğü belgeli PKK denen hainlere gösterdiği hoşgörüyü; kendi kardeşlerine, bir sivil toplum örgütüne, bir derneğe, övgüye mazhar bir faaliyete neden gösterilmez." dedi.

BBP Burdur İl Başkanı Mehmet Türksoy, Burdur’daki kutlu doğum programı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Türksoy, programı kimin, neden engellemeye çalıştığını sorarak, şöyle dedi: "Böyle bir programı engellemeye çalışanlar, acaba bu milletin yüzüne nasıl bakacaklar. Dün İslam ahlakından, İslami hassasiyetten söz ederek, milletin manevi duygularını, siyasi emellerine bir sömürü aracı kullandıkları, hemen hemen her davranışlarında ve özellikle de son bir kaç ayda ve bu olayla net olarak ortaya çıkanlar, bu yaptıklarını nasıl izah ederler. Müslüman Türk milletine bunu nasıl açıklarlar. İslam alemine ne gibi bir mazeret gösterirler. Bu dünyada arkasına sığınacakları mazeret, ahirette de geçerli olur mu? İnsanlığın en önemli, en güzel olayı, dünya ahiret kurtuluş vesilesi Peygamber Efendimiz'in (sas) dünyaya teşriflerinin kutlanacağı bir programı hangi gerekçe ile neden iptal etmeye kalkarlar. Kime düşmanlık ederler? Nasıl bir düşünce bu programı engelleyebilir veya engellemeye kalkabilir? Bir başka deyişle bu programa düşman olanlar, neye ve kime düşmandırlar, neye ve kime hizmet etmeye, yaranmaya çalışmaktadırlar? Nerede İslam kardeşliğinden söz edenler. Nerede hoşgörüden bahsedenler?

Bu ülkede ihaneti belgeli, hıyaneti belgeli, katilliği, caniliği belgeli, zalimliği belgeli, uyuşturucu tacirliği belgeli, teröristliği, terör örgütlüğü belgeli PKK denen hainlere gösterdiği hoşgörüyü, kendi kardeşlerine, bir sivil toplum örgütüne, bir derneğe, övgüye mazhar bir faaliyete neden göstermez. Yukarıda belirttiğim; alemler onun yüzü suyu hürmetine yaratılmış, canlar kurban Peygamber Efendimiz'i (sas) anma programı yapan ve o programa katılan bu milletin ta kendisine, müminlere, inanan insanlara, neden aynı hoşgörü gösterilmez? İşin bu tarafı en düşündürücü taraf değil midir? Nerede seçim meydanlarında dinden, imandan, Allah, Peygamber sevgisinden bahsedenler? Nerede samimiyetten bahsedenler, nerede hoşgörüden bahsedenler, nerede bu söylemlere güvenenler, nerede dün Müslümanlara eziyet edildiğini ancak bugün Müslümanların inancını, güven ve huzur içinde yaşadığını iddia edenler? Dünkü zulümlerden, yani eski din düşmanı zihniyetten, bugün kutlu doğum programını engellemeye çalışanların ne farkı var. Nerede haktan, hukuktan, adaletten, demokrasiden bahsedenler. Bu engelleme emrini verenler, hangi kalıba sığdıracaklar bu engelleme girişimini?"
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.