Bayramın vazgeçilmezi "baklava"

Bayramın vazgeçilmezi "baklava"

Kurban Bayramına kısa bir süre kala çarşı pazardaki hareketlilikte arttı. Tatlıcılarda da bayram sebebiyle bir hareketlilik yaşanıyor. Vatandaş Antep fıstıklı baklava yerine cevizli baklava almayı tercih ediyor

Kurban bayramına kısa bir süre kaldı. Bayrama kısa bir süre kala vatandaş çarşı pazar alışverişlerini yapmaya başladı. Kurban bayramı yaklaştıkça tatlıcılardaki hareketlilikte arttı. Bayramların olmazsa olmazı tatlılar vatandaş tarafından satın alınıyor. Tatlılar arasından en çok tercih edilen ise yine baklava oldu. Vatandaşlar bayram için tatlı siparişini vermeye başladı. Antep fıstığında yaşanan fiyat artışı baklavayı olumsuz etkiledi. Antep fıstığının fiyatının yükselmesi ile fıstıklı baklavanın fiyatı da yükseldi.

VATANDAŞ CEVİZLİ BAKLAVA ALIYOR

Bu bayram vatandaşın en çok cevizli baklavaya ilgi gösterdiğini ifade eden tatlıcı Hasan Kurt,  bunun sebebinin Antep fıstığına yapılan zamlar olduğunu belirtti. , “Fıstık içi fiyatları bu yıl yüzde 50 oranında artış gösterdi. Bununla beraber fıstıklı baklava fiyatları da ciddi oranda yükseldi. Antep fıstıklı baklavayı vatandaş almak istemiyor. Bu sebeple de ben şuan sadece cevizli tatlıları satıyorum. Vatandaşlar fiyatı daha uygun olan cevizli baklavayı tercih ediyor. Cevizli baklavanın fiyatı ise 35-45 lira arası değişiyor. Baklavayı 3 kiloluk tepsilerde alan müşterilerimize 90 liraya veriyoruz” sözlerini kullandı. Cevizli baklavanın haricinde diğer tatlılara da ilginin olduğunu belirten Kurt, “Fıstıklı baklava alamayan müşterilerimiz diğer tatlıları tercih ediyor. Cevizli baklavadan sonra en çok şöbiyet tatlısı tercih ediliyor. Şöbiyet, ceviz ve kaymakla yapılan güzel bir tatlı” diye konuştu.

TATLI SEKTÖRÜNDE DURGUNLUK VAR

Konya’da uzun süredir tatlıcılık yapan Hasan Kurt, vatandaşın eski yıllara göre alım gücünün düştüğünü söyledi. Bayram öncesi vatandaşların tatlı yiyebilmesi için fiyatlarda indirim yaptıklarını ifade eden Kurt, “Tatlılar bayramların vazgeçilmezidir. Vatandaşlarımız tatlıyı bayramlarda bolca tüketiyor. Eski yıllara göre bir kıyaslama yapacak olursak tatlıya olan talepte bir düşüş var. Bunun sebebi hem tatlı fiyatlarının pahalanması hem de alım gücünün düşmesidir. Vatandaşlarımız bayramlarda daha çok tatlı yiyebilsin diye fiyatlarda indirim yaptık. Tepsiyle baklava alan müşterilerimize daha uygun fiyatlarla yardımcı oluyoruz. Mesela cevizli baklavanın tepsi fiyatı şuan 90 lira” ifadelerini kullandı.

MERDİVEN ALTI ÜRÜNLERİ ALMAYIN

Bayram için hummalı bir çalışma içerisine giren tatlıcı esnafı vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için gayret gösterirken bayramlarda ortaya çıkan merdiven altı üreticilerden şikayetçi. Merdiven altı üretim yapan tatlıcıların insanların sağlığıyla oynadığını söyleyen Kurt, belediyenin ve zabıta ekiplerin merdiven altında üretim yapan kaçak tatlıcılara karşı denetimlerini sıklaştırılmasını istediklerini belirtti. Kurt şu şekilde konuştu: “Vatandaşlar bu tür sağlıksız ortamlarda üretilen ürünleri almasınlar. Fiyattan daha çok kaliteye dikkat etsinler. Tatlıyı bildikleri yerden alsınlar. Çünkü tatlı ürünlerinde çok hile yapılıyor. Ceviz ve fıstık yerine başka ürünler katıyorlar. Glikoz şurubu kullanıyorlar. Baklavanın olmazsa olmazı tereyağıdır. Merdiven altı üretim yapanlar margarin kullanıyorlar. Kısacası merdiven altı ürünler insanların sağılığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Bu sebeple vatandaşlara güvendikleri yerlerden alışveriş yapmalarını tavsiye ediyoruz.”
 

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum