Bayramda Yaşanan Kazaların En Büyük Nedeni İnsan Kaynaklı

Bayramda Yaşanan Kazaların En Büyük Nedeni İnsan Kaynaklı

Adalet Bakanlığı Trafik Kazaları Bilirkişisi ve Uluslararası Yol Emniyeti Uzmanı Mert İntepe, yine yollarda kan ve gözyaşının sel olduğu bir bayram daha geçtiğini belirterek, kazaların nedenlerini sıraladı. Yine bir bayram özellikle ülke...

Adalet Bakanlığı Trafik Kazaları Bilirkişisi ve Uluslararası Yol Emniyeti Uzmanı Mert İntepe, yine yollarda kan ve gözyaşının sel olduğu bir bayram daha geçtiğini belirterek, kazaların nedenlerini sıraladı.

Yine bir bayram özellikle ülke içinde ki yolcu hareketliliğinden dolayı yaşanan ölümlü ve yaralamalı kazalarla geçti. Aşırı sıcaklara da denk gelen Ramazan bayram süresinde onlarca insan yaşanan trafik kazalarında hayatını kaybederken, binden fazla insan yaralandı.

Adalet Bakanlığı Trafik Kazaları Bilirkişisi ve Uluslararası Yol Emniyeti Uzmanı Mert İntepe, Türkiye’de trafik kazalarında ölmenin ülke insanının kaderiymiş gibi bir algı oluştuğunu belirterek, “Bütün uyarılara rağmen Arefe gününden itibaren 4 günde 84 ölümlü kazada 108 vatandaşımız hayatını yitirmiş, bin 824 yaralanmalı kazada ise 4 bin 2 kişi yaralanmıştır. Devletçe, milletçe trafik terörüne, dur işaretini göstermeliyiz, hatta canavarın kafasına dur işaretini vurup, onu yok etmeliyiz.” şeklinde sert konuşuyor.

Bayramlarda dikkatimizi yoğunlaştırdığımız problemlerin her zaman var oluğuna dikkat çeken İntepe, şunları söyledi: “Her yıl kaza mahallinde 3 bin 700 civarında insanımız can verirken, hastaneye nakli sırasında ve hastanede yaşamını yitiren vatandaşlarımızın sayısı ise 10 bin. Oysa her insan bu ülke için ekonomik bir değerdir.”

KAZALARIN NEDENLERİ

Yol ve sürüş güvenliği uzmanları olarak her zaman emniyet kemeri bağlama ve kurallara uyma konusuna uyarılarda bulunduklarını anlatan Adex Akademi uzmanı Mert İntepe, “Bayramda meydana gelen kazaları incelediğimiz de karşımıza şu sonuçlar çıkıyor” diyerek kaza nedenlerini şöyle sıraladı:

-Hızın hava ve yol koşullarına göre ayarlanmaması,

-Uykusuz ve yorgun araç kullanmak,

-İki yönlü yollarda araç sollama kurallarına uygun hareket edilmemesi,

-Bazı sürücülerde tecrübe eksikliği ile beraber, iki yönlü yol kullanma tecrübe eksikliğinin olması,

-Yolların yeterince bilinmemesine rağmen riskli davranışların sergilenmesi,

-Trafik işaret ve levhalarına uygun araç kullanılmaması,

-Yanlış hız ve ani direksiyon hareketi sonunda direksiyon hakimiyetini kaybetme

-Uzun yola çıkılacak taşıtlarda gerekli bakım ve kontrollerin yapılmaması

-Yol kullanıcılarının bir seyahat planı olmayışı,

-Araç içi emniyet kemerlerini kullanmamaları,

-Olumsuz durumlarla mücadele, bilgi ve reflekslerinin gelişmemiş olması gibi sebeplerle maalesef şiddetli kazalar yaşanıyor.

Bu tespitleri kazaların oluş biçimlerinden yola çıkarak yaptıklarının altını çizen Mert İntepe, sözlerini şöyle tamamladı: “Kazalar olmadan önce pek çok boyutu ile düzeltici, önleyici faaliyetleri hayata geçirebilmemiz gerekiyor. Kişi başı araç sayısının artış gösterdiği ülkemizde trafik kazalarının sayısının düşmemesi hepimiz için önemli hayati bir sorun olarak gözüküyor.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.