Bayramda hava sıcaklığı artacak

Bayramda hava sıcaklığı artacak

Ramazan Bayramı tatili süresince (24 Haziran Cumartesi ile 27 Haziran Salı günleri) Yurdumuzun kuzey kesimlerinin yüksek basınç merkezinin, güney kesimlerinin ise Basra Alçak basıncının etkisinde kalacağı tahmin edildiğinden ülke genelinde yağış beklenmiy

Ramazan Bayramı tatili süresince (24 Haziran Cumartesi ile 27 Haziran Salı günleri) Yurdumuzun kuzey kesimlerinin yüksek basınç merkezinin, güney kesimlerinin ise Basra Alçak basıncının etkisinde kalacağı tahmin edildiğinden ülke genelinde yağış beklenmiyor.

Bayramın bütün bölgelerde parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yaplıan açıklamada hava sıcaklıklarının bayram tatili süresince artmaya devam edeceği ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 3 - 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre ise Konya’da bayram süresince 28-31 derece düzeylerinde bir sıcaklık bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde olacak.

Bayramda yağış beklenmezken, güneşli bir hava etkili olacak. Bayramın ikinci günü (Pazartesi) şehrin batı kesimlerinde bulutlu bir hava etkili olacak.

Arife günü, Ramazan Bayramı’nın 1., 2. ve 3. günlerinde (24-25-26-27 Haziran) Konya’da en düşük ve en yüksek hava sıcaklık değerleri ise şu şekilde olacak: “Arife günü; 16-30 derece. 1.gün; 18-30 derece. 2.gün; 19-32 derece. 3. gün; 19-34 derece.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.