Bayrama Rağmen, Gümrük Kapılarındaki Sandıklara İlgi Yoğun

Bayrama Rağmen, Gümrük Kapılarındaki Sandıklara İlgi Yoğun

Cumhurbaşkanı seçimi için karayolu, havalimanları ve limanlardaki 42 gümrük kapısında oy verme işlemi devam ediyor. İki gün önce başlayan oy verme işlemine vatandaşların ilgisi oldukça büyük. Vatandaşların geçmiş yıllara nazaran daha...

Cumhurbaşkanı seçimi için karayolu, havalimanları ve limanlardaki 42 gümrük kapısında oy verme işlemi devam ediyor. İki gün önce başlayan oy verme işlemine vatandaşların ilgisi oldukça büyük. Vatandaşların geçmiş yıllara nazaran daha bilinçli olduğunu ifade eden yetkililer, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki sandıklarda ise günde 700 civarında oy kullanıldığı bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle sınır kapılarında oy verme işlemi iki gün önce başladı. Oyların kullanılacağı sınır kapılarından birisi Ankara Esenboğa Havalimanı’nda geliş ve gidiş katlarında hazırlanan oy verme bölgelerine 6 sandık konuldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi için 24 saat boyunca açık duran ve 3 vardiya ile personelin görevlendirildiği sandıklarda vatandaşlar istedikleri saatlerde oy kullanabiliyor. Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan bir vatandaş, 40 yıldır Almanya’dan yaşadığını belirterek, bir vatandaş ise verdiği oyun Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Vatandaş, “Çok sevinçliyiz oyumuzu kullandığımız için. Bu hak bize verildiği için mutluyuz. Uzun zamandır oy kullanmamıştık.” ifadelerini kullandı. Suudi Arabistan’dan Esenboğa Havalimanı’na inen bir vatandaş ise oyunu kullanmak için Türkiye’ye geldiğini belirtti.

Esenboğa Havalimanı’ndaki sandıklardan görevli başkanı İbrahim Günan ise yaptığı açıklamada yurt dışı kütüğüne kayıtlı kişilerin gümrüklerde oy kullandığını belirterek, günde 700 civarında vatandaşın Esenboğa Havalimanında oy verdiğini söyledi. Günan, oy pusulalarını da gün sonunda ilçe seçim kurumlarına teslim ettiklerini, pusulaların seçim bitinceye kadar istiflendiği bilgisini verdi.

YSK'nın seçim takvimi uyarınca gümrük kapılarında başlayan oy verme işlemi 10 Ağustos'a kadar sürecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.