Bayram tatili zehir olmasın!

Bayram tatili zehir olmasın!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar bayram tatili için memleketlerine gitme hazırlığına başladı. Yetkililer, bayram tatiline çıkacak vatandaşları trafikte daha dikkatli olmaları konusunda uyardı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar bayram tatili için memleketlerine gitme hazırlığına başladı. 17 Ağustos'ta başlayacak bayram tatili 9 gün sürecek. Bayram tatili öncesi yetkililer, vatandaşları uyayarak, dikkatli araç kullanmaları çağrısında bulundu. Son 15 yılda Kurban bayramlarında meydana gelen kazalarda bin 500'den fazla kişi hayatını kaybetti. Alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara rağmen Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında 58 kişi hayatını kaybetti, 392 kişi yaralandı. Bayram öncesi ve sonrası karayollarında meydana gelen kazalarda her yıl yüzlerce insanımız hayatını kaybediyor.

ARAÇ SÜRÜCÜLERİ UYARILDI

Bayramda meydana gelen öölümlü ve yaralamalı kazalar bayram sevincini yasa çeviriyor. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla yollarda oluşacak uzun araç konvoyları konusunda sürücüler uyarıldı. Fakat uyarılar da çoğu zaman işe yaramıyor. Önceki yıllara göre kazalarda azalma olsa da hala ölümlü kazalar meydana geliyor. Kazaların büyük bir kısmı ise uykusuzluk ve aşırı hızdan dolayı meydana geliyor. Sürücülerin mutlaka trafik kurallarına uyması gerektiğine işaret eden Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Şen, "Bayram tatillerinde trafik 10 kat artıyor. Tatil süresinin 9 güne çıkmasıyla vatandaşlarımız hemen hemen aynı zaman diliminde yollara çıkıyor. Uykusuz ve yorgun asla yola çıkmayın. Uzun yolculuklarda sık sık verilen 15 dakikalık molalar hayat kurtarıyor" ifadelerini kullandı.

AŞIRI HIZDAN UZAK DURUN

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde kazalarda ciddi bir artış olduğuna dikkat çeken Şen, "Kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümleri ancak trafik kurallarına uyarak durdurabilir ve azaltabiliriz. Bayram ziyaretlerine giderken toplu taşım araçları tercih edilmeli. Sadece toplu taşıma araçlarıyla 8 milyon kişinin yolculuğa çıkacağı tahmin edilmekte. Firmalar ek seferle talebi karşılamaya çalışacak. Otobüs şoförlerimizde yolcuların canları da size emanet edildiğini unutmayın. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür" diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.