Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Bayram Hüzün Ve Sevinç

Bayram Hüzün Ve Sevinç

Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayını sağlık ve sıhhat içinde tamamlamak üzereyiz şükürler olsun.
Cenab-ı Allah(cc) dan nice ramazanlara eriştirmesini ve Kadir Gecelerini idrak etme imkanı vermesini niyaz ederiz.
Her sene gelişiyle müminlerin yüreklerde sevinç ile karşılaşılan Ramazan ayının sonu geldiğinde ise hüzün sevinçle birleşir.
Müslümanlar Ramazan Ayının gelişi ile sevinçlere gark olurlar.
Gök sofrasından yeryüzüne bir ilahi armağan olarak gelen Kur’an mevsimi her yıl paslanan, kirlenen erozyona uğrayan hayatımızı yeniden düzene sokabilmek için yüceler yücesinden, öteler ötesinden kutlu hediyeler getirmektedir çünkü.
İçinde 1000 aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini de barındıran Ramazan Ayının kudsiyetinin büyüklüğü satırlara sahifelere sığmasa da Müslümanların gönüllerine ve bereketli sofralarına konuk olur, Müslümanların gönüllerini ve ellerini birleştiriverir.
Ülkeler arasındaki farklılıkları kaldırarak gönül köprüleri kurar.
Müslümanların Ramazan Ayının son günlerinde ise Kadir Gecesini idrak etmenin heyecanıyla sevinçleri artarken 11 ayın sultanın veda edecek olması ile de bir taraftan hüzünlenirler.
Kendilerine, ailelerine, milletlerine ve memleketlerine çok büyük rahmet olan ve varlıklarına hesapsız değerler katan Ramazan Ayına veda edecek olmak ve bir sonraki yılda Ramazan Ayına kavuşup kavuşamayacağımızın meçhul olması yüreklerimizdeki hüznü artırmaktadır.
Gönlümüzün bir yanında sevinç, bir yanında hüzün olduğu gibi İslam dünyasının da bir yanında Ramazan ve bayram sevinci yaşanırken çok büyük bir kesiminde büyük hüzünler yaşanmaktadır.
Arakan’ daki Budist, Suriye’deki Nusayri vahşeti ile Filistin’deki yahudi zulmü devam ederken, Mısır’da ordunun yönetime el koymasının ardından Muhammed Mursi destekçilerine çağdaş firavunlarca gerçekleştirilen saldırılar sonrası İslam Dünyasında hüzün ve endişenin hâkim olduğu alanlar daha da artmış ve Mursi yanlısı göstericilerin günlerdir seçimle iktidara gelen cumhurbaşkanını desteklemek için toplandığı Rabiatu’l-Adeviyye Meydanı da bu mübarek Ramazan günlerinde Müslüman kanının akıtıldığı alanlara dâhil edilmiştir.
İslam dünyasında bütün bunlar olup biterken Ramazan Ayını bir festival mevsimine çevirmekte sakınca görmeyen belediyeler, AVM ler ve kişiler ile kuruluşlara bakınca herkes bir uçurumun kenarında yürüdüğümüzü fark edemiyormuş gibi gününü gün etmektedir.
Kimin tarafından masraflarının karşılandığı bilinmeyen siyasi iftar yemekleri normal zamanlardaki düğün sofralarına rahmet okutturacak katılımcılara ulaşırken, kardeşlerimizin uğradığı zulüm ve yoksulluklarının büyüklüğü bizleri hiç etkilememiş gibi gözükmektedir.
Zulmün ve zalimlerin farkına zulüm illaki bize kadar uzanınca veya bize dokununca mı farkına varacağız.
Kısaca Ramazan Ayı boyunca İslâm coğrafyasında kardeşlerimize reva görülen zulüm, şiddet ve cinayetlerin üzüntüsü yüreğimizi dağladı, hüznümüzü artırdı.
Bu hüzünle Ramazanımız yine buruk geçti. Kadir Gecesini idrak ederken bile etrafını, kardeşlerini düşünmeyen, dünyanın neresinde olursa olsun açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların haklarına dikkat kesilmeyen, onların dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak, yaralarını sarmayı kendisine vazife edinmeyenlere Kadir Gecesinin bir kez daha düşünme/hesaplaşma fırsatı olmasını dileriz.
İslam kardeşliği sıcaklığıyla ellerimizi ve yüreklerimizi yeniden birleştirecek, ülkeler arasındaki uzak mesafelere rağmen müminler arasında sevinç köprüleri kuracak bayramımızı bu hüzün mevsiminde bize bahşettiği için yüce Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır
Cenab-ı Allah(cc) dan nice Ramazanlara, Kadir Gecelerine ve Bayramlara tekrar tekrar  eriştirmesi duasıyla, her türlü olumsuzluğa rağmen Bayramınızı tebrik ederiz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR