Hakan Armutcu

Hakan Armutcu

Bayram günü gibiydi

Bayram günü gibiydi

Konyaspor sahasında uzun zaman sonra rakibini eze eze kazanmayı bildi.

Hem de Türkiye’nin en az gol yiyen ekibi Eskişehir’e 4 gol birden atarak.

Maç için her şey mükemmeldi diyebiliriz. Hava güneşli, tribünler tıklım tıklım Konyaspor sevdalılarıyla dolu, sahada müthiş bir mücadele.

Konyaspor, maçın ilk 15 dakikasında rakibi üzerinde arzulu bir oyun ortaya koydu. Henüz maçın başında Gekas ile yakaladığı pozisyonları gole çeviremese de, maçın nasıl sonuçlanacağını müjdeler gibiydi.

Orta sahanın üretken isimlerinden olan Borek, Jhalma’nın müthiş ortasıyla takımı öne geçirirken, ilk yarını son bölümlerinde yine atak oyun devam etti.

İkinci yarının başlarında oyun üstünlüğünü Eskişehir’e kaptıran Konyaspor, daha çok sahasında kapanıp kontrataklarla golü bulmayı düşündü.

Ancak sahanın en kötüsü Hasan Kabze, ne ileride faydalı olabildi ne de geriye yardım etti. Konyaspor’un sol kanadının aksadığını gören Eskişehir Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da, Erkan Zengin’i sağa kaydırarak, zayıf noktadan Konyaspor’u vurmayı denedi.

Ama yaptığı bu plan, Ergün Teber’in kademe hatalarına rağmen Selim ve Erdinç’in muhteşem oyunuyla tutmadı.

Teknik Direktör Mesut Bakkal’ın takıma bir hava kazandırdığı kesin. Özellikle, Jhalma’yı takıma kazandırması Konyaspor’un ileri uçta daha hareketli olmasını sağladı.

Yazımızın en özel bölümünü Konyaspor’un vefakar oyuncusu Erdal’a ayırmak gerekiyor. Geçen yıl yaşanan şampiyonlukta büyük paya sahip olan Erdal, oyuna girdikten sonra attığı iki golle takımını sırtladı.

Gekas’ın ortasında attığı kafa golü ise, haftanın en güzel golüdür, bunu kimse inkar edemez. Ancak ilk attığı goldeki takipçiliğinin de hakkını vermek gerekiyor.

Kısacası, Konyaspor dün Eskişehir’e karşı müthiş oynadı. Oyuncaların hepsi motive olmuş, maçı kazanmak için ellerinden geleni yaptı. Gekas dünyaları kaçırmasa belki tarihi bir farkla sahadan ayrılabilecektik.

Takımın Mesut Bakkal ile güzel bir hava yakalaması sevindirici olmuş. Bunun devre arası kampta yapılacak takviyelerle devam etmesi en büyük temennimiz. Bu şekilde oynanması halinde Konyaspor belki de ikinci yarıda puan tablosunda kimsenin beklemediği noktalara gelebilir.

Maçın kırılma noktalarını ise yardımcı hakem belirledi. İlk yarıda Konyaspor için ikinci yarı da ise Eskişehir için ofsayt olan pozisyonlarda bayrağını kaldırmadı. Selim uyanık davranmasa maç başka noktalara gidebilirdi.

İkinci devre daha iyi bir Konyaspor seyretmek dileğiyle..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Armutcu Arşivi
SON YAZILAR