Bayraktar Altınekin'de üreticilerle bir araya geldi

Bayraktar Altınekin'de üreticilerle bir araya geldi

Altınekin'e gelen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticilerle bir araya geldi.

Altınekin'e gelen Bayraktar, Altınekin Ziraat Odası'nın Tohum Eleme Tesisleri'nin açılışı ile Ezme Yem Ünitesi'nin temel atma törenine katıldı.

Bayraktar, beraberinde ziraat odaları başkanları ile birlikte üreticilerle görüştü. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Bayraktar, üreticilere sahip çıkma konusunda ellerinden geleni yaptıklarını, kooperatif ve üretici birliklerinin de kendileri gibi üreticilere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Bayraktar'ın üreticilerle görüşmesi sırasında orada bulunan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Kayhan söz aldı. Kayhan, Pankobirlik'in üreticilerin sorunlarına ilişkin görevi layıkıyla yaptığını, ayçiçeği konusunda ortada hiç fiyat yokken en yüksek fiyatı açıklayarak üreticilerin elini güçlendirdiğini ve piyasadaki fiyata bir denge getirdiğini bildirdi.

Kayhan, ayçiçeği ile birlikte pancarda, mısırda ve diğer ürünlerde de Pankobirlik’in destekleme görevini yaptığını vurgulayarak, "Etliye sütlüye karıştık. Dünyanın en büyük et ve süt tesisleri olan Panagro'yu kurduk. Panagro’nun devreye girmesiyle birlikte ilk defa bu yıl süt fiyatları düşmedi, et fiyatları en yüksek seviyede üretici lehine seyretti. Pankobirlik Genel Başkanımız Sayın Recep Konuk'un sayesinde üreticilerin malı en iyi fiyattan değer buldu" dedi.

Kayhan'ın bu sözleri üzerine Bayraktar, "Zaten Türkiye’de üreticilerin iştigal alanında sadece Pankobirlik var. Hem tesisleri, hem de yatırımları ile göz dolduruyor. İyi ki üreticilerin yanında Pankobirlik var. Recep başkanı kutluyorum ve diğer üretici birliklerini de Pankobirlik gibi üreticiye destek vermeye, tarımsal üretime ve yatırıma davet ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.