Baykal: Erdoğan'ın Milletvekili Olmasını Engelleseydik Evliya Olurdu

Baykal: Erdoğan'ın Milletvekili Olmasını Engelleseydik Evliya Olurdu

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2003 yılında milletvekili olmasını sağlayacak düzenlemeye karşı çıkmamaları halinde milletin Erdoğan'ı evliya dahi yapabileceğini söyledi....

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2003 yılında milletvekili olmasını sağlayacak düzenlemeye karşı çıkmamaları halinde milletin Erdoğan'ı evliya dahi yapabileceğini söyledi. Baykal, "Eğer milletvekili olmasını engellemiş olsaydık, arkadaş evliya olurdu. Milletvekili olmadan önce evliya olurdu. Evliya olduktan sonra da her şey olurdu.” dedi.

Partisinin Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret eden CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. “Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık için yolunun açılması sizin döneminizde yapıldı. Şuan keşke dediğiniz şey var mı? diye gelen bir soru üzerine Baykal, Kenan Evren rejiminin yasal bir düzenlemesini savunmalarının mümkün olmadığını belirtti. Vatandaşın gözünde “CHP destek vermeseydi Recep Tayyip Erdoğan milletvekili olamazdı” diye bir algının olduğunu dile getiren Baykal, bunun gerçekte böyle olmadığına dikkat çekti. Yapılan seçimlerde AK Parti'nin yüzde 34 oy, kendilerinin ise yüzde 19 oy aldıklarını hatırlatan Baykal, Mecliste çoğunluğu yakalayan partin genel başkanının siyasi yasaklı olduğu gerekçesiyle YSK tarafından milletvekili olmasının önüne geçilmek istendiğini vurguladı.

Böyle bir kanunun ancak Türkiye'de olabileceğini belirten Baykal, bu kanuna destek vermelerinin mümkün olmayacağını ve destek vermediklerini ifade etti. Baykal, “Kanunlar ebedi düzenlemeler değildir. Her dönemin şartları içerisinde düzenlemeler yapılmıştır. 12 Eylül dönemindeki bu düzenleme o dönemin şartları içerisinde yapılmıştır. Böyle bir düzenleme Yunanistan'da var mıdır? Avrupa'da var mıdır? Kenan Evren Türkiye'sinde vardır. Biz Kenan Evren dönemindeki bu düzenlemeyi Sosyal Demokrat Cumhuriyet Partisi olarak, Deniz Baykal olarak sahiplenelim, üstüne yatalım, yüzde 34 oy alsan da milletvekili olamayacaksın mı diyecektik. Benim vicdanım almaz.” diye konuştu.

Tayyip Erdoğan'ın ülkeye yararlı bir siyaset adamı olmaması halinde gereğini milletin yapacağını belirten Baykal, şunları kaydetti: “Tayyip Erdoğan o zaman milletin önüne çıksa 'Ey milletim bana oy verdiniz, iktidar yaptınız. Hükümeti biz kuruyoruz ama benim milletvekili olmama kanun izin vermiyor. Deniz Baykal da izin vermiyormuş.' diyerek bu kanunu Anayasa değişikliği ile milletin önüne götürüyorum diyebilirdi. Bu kadar kolaycı olmayalım. O yasa sürdürülür mü? O yasadan bu yana ne kanunlar değişti. Şimdi neredeyse Apo'yu bile milletvekili yapacaklar. Şimdi sen bana diren önüne milletvekili seçilmesin diyorsun. Böyle demokrasi olur mu? Eğer sen bunu engellemiş olsaydın arkadaş evliya olurdu. Milletvekili olmadan önce evliya olurdu. Evliya olduktan sonra da her şey olurdu.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.