Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı"aracılığıyla temin edilen yardım malzemelerinin yüklendiği 2 tır, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Konya'nın Altınekin ve Sarayönü ilçelerinden ayrı ayrı uğurlandı.

İHH Konya Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Altınekin'de düzenlenen uğurlama töreninde, Türkiye'nin güneyinde bir kıyım yaşandığını söyledi.

İnsanların çadırlarda zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını belirten Uysal, "Maalesef mazlum kardeşlerimiz kedi, köpek eti yemek için fetva istiyorlar. Böyle bir zamanda kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak çok önemli. Bugünler soğuk kış günleridir. Battaniye ve ekmek her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Bu nedenle bu desteği sağlayan Altınekinli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konya İHH Başkan Yardımcısı Emrullah Eken de Sarayönü'ndeki uğurlama töreninde, Suriye'de bir insanlık dramının yaşandığını ifade etti.

Bu drama tüm dünyanın seyirci kaldığını belirten Eken, "Bu nedenle biz Müslümanlara büyük iş düşüyor. Çünkü yaşadığımız dünya imtihan dünyasıdır. İmtihanda başarılı olabilmemiz için kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmemiz gerekmektedir. Bu açıdan Sarayönü halkına çok teşekkür ediyoruz. Mazlum kardeşlerimizin feryatlarına her zaman kulak verdiler" dedi.

İçinde gıda ve acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 2 tır, yapılan duaların ardından Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.