Bayan Muhtarlar, Kadına Yönelik Şiddete 'Dur' Demek İçin Kanlı Makyaj Yaptı

Bayan Muhtarlar, Kadına Yönelik Şiddete 'Dur' Demek İçin Kanlı Makyaj Yaptı

Bayan muhtarlar, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen çalıştayda, makyaj yaparak kadına yönelik şiddete dikkat çekti.Erzincan Muhtarlar Derneği ve Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği tarafından Esnaf Odaları Birliği toplantı...

Bayan muhtarlar, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen çalıştayda, makyaj yaparak kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Erzincan Muhtarlar Derneği ve Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği tarafından Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda düzenlenen programa, vali yardımcısı Ahmet Türköz, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen bayan muhtarlar katıldı.

Türkiye Kadın Muhtarlar Dernek Başkanı Serpil Erenoğlu, dünyada her 100 kadından 70’inin şiddet gördüğünü vurguladı. Erenoğlu, şöyle devam etti: “Ülkemiz rakamsal verileri incelendiğinde tablonun ne kadar karanlık olduğu ortaya çıkıyor. Birlemiş Milletler raporuna göre ülkemiz, 96 ülke arasında 90’ıncı sırada yer alıyor. UNICEF verilerine göre dünyada her yüz kız çocuğundan biri cinsel şiddete maruz kalıyor. TÜİK istatistikleri 2013 yılında Türkiye’de evlenen kadınların yüzde 24’ünün 16-19 yaş arasında olduğunu ortaya seriyor. Kız çocukları, gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyada cinsel sömürü istismarına uğruyor, pornografinin nesnesi haline getiriliyor, insan tacirlerinin ticaretine maruz kalıyor. Sayısal veriler de gösteriyor ki kadına şiddet dünyanın her yerinde ciddi boyutlarda. Bizler kadın muhtarlar olarak bu konuya sessiz kalınmasına ve ciddi tedbirler alınmamasına seyirci olmak istemiyoruz."

MAKYÖZ YARDIM ETTİ

Programda ellerini havaya kaldıran bayan muhtarlar, şiddete bir dakika 'dur' dedi. Sinevizyona dayak yiyen kadınların görüntüleri yansıtıldı. Şiddet gören kadınları canlandırmak için makyöz Sezgin Adıgüzel yardımıyla makyaj yapan bayan muhtarlar, teker teker sahneye geldi.

Vali yardımcısı Ahmet Türköz ve katılımcılar, sahnedeki kadınların üzerine çiçek atarak “Biz onları çiçeklerle darp etmeliyiz." dedi.

Programda konuşan vali yardımcısı Ahmet Türköz, etkinliğin önemine vurgu yaptı. Türköz, “Allah bunun gerçeğinden bizleri muhafaza buyursun. Hem erkekler hem kadınlar olarak. Erkekler bu şiddetin tarafı. Kadınlar da bu şiddeti yaşayan insanlar olarak bunlardan uzak bulunurlar. Türkiye’nin böyle bir Türkiye olmasını biz temenni ediyoruz. Suya atılan taş misali yarattığınız dalga umarım Türkiye’nin her tarafına yayılır. Bu dalganın Erzincan’da da başlaması bizi memnun ediyor. Bunun çaresi sadece hukuki tedbirler ile önü kesilecek bir şeyler değil. Her şeyden önce eğitim ve zihniyet devrimine ihtiyacımız var." diye konuştu.

Kadın muhtarlar, şiddet gören kadınları makyajla bile olsa temsil etmenin çok zor olduğunu ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.