Batman'da Yabancı Uyruklu Öğrencilere Ücretsiz Türkçe Kursu Verilecek

Batman'da Yabancı Uyruklu Öğrencilere Ücretsiz Türkçe Kursu Verilecek

Batman Üniversitesi’nde eğitim gören 61 yabancı uyruklu öğrenci için üniversite tarafından ücretsiz Türkçe kursu açıldı.Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam kursun açılış töreninde Türkçe eğitim görecek olan öğrencilere...

Batman Üniversitesi’nde eğitim gören 61 yabancı uyruklu öğrenci için üniversite tarafından ücretsiz Türkçe kursu açıldı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam kursun açılış töreninde Türkçe eğitim görecek olan öğrencilere kitap verdi. Açılan kursta yabancı uyruklu 61 öğrenciye ücretsiz 480 saat Türkçe kursu verilecek.

Kurs açılışında Rektör Prof. Dr. Uluçam, üniversitelerinde eğitim gören Suriyeli, Yemenli ve Türmen uyruklu öğrencilerin bu kursta Türkçe eğitim göreceklerini belirtti. Çoğunluğu savaştan kaçan Suriyeli öğrencilerden oluşan gruba Rektör Prof. Dr. Uluçam Arapça “Ehlen ve Sehlen” hoş geldiniz diyerek öğrencilere başarı dileğinde bulundu.

Kursun öğrencilere fayda sağlayacağını belirten Uluçam, "Bugünün üniversiteleri eskinin medreseleri gibi her zaman bütün dünyaya kapılarını açmıştır. Biz de aynı şekilde davranıp yabancı uyruklu öğrencilere kapımızı açtık. Yeni bir üniversite olduğumuz için tabi bu kadar yoğunluk ilk oluyor. Gönlümüz istiyor ki eğitim öğretimi sürdüreceğiniz dil olan Türkçeyi bir an önce öğrenin, kavrayın. Onun dışında bildiğiniz ya da bilmeniz gereken yabancı lisanlar için güzel bir eğitim sürdürmelerini istiyoruz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.