Batılı sistemle olmaz

Batılı sistemle olmaz

ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın," Kendi medeniyetimizin, milletimizin öz değerlerine ve inançlarına ait milli bir eğitim sistemine geçilmesi gerektiğini ÖĞ-DER olarak her vesile ile dile getirmekteyiz" dedi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği  "İl Eğitim Şurası" adı altında 10 Aralık'ta ÖĞ-DER Genel Merkezi'nin ve bir çok il temsilciliğinin düzenleyeceği konferans hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi.  ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, bu konferansın eğitim sistemindeki mevcut durumu değerlendirmek ve eğitim sistemindeki doğru ya da yanlışları istişare etmek için düzenleneceğini söyledi. Aydın," Eğitim sistemindeki karmaşa batı sistemlerine dayalı sürekli egitam modeli değişikliği ülkemizi ve milletimizi her alanda olumsuz etkilemekte, sosyal hayatta, aile hayatında yetişen nesil ve gençlerde ifsada sebep olmaktadır" dedi.

DOĞRU SİSTEM İÇİN BATI'DAN KOPMALIYIZ

Vatandaşın eğitimin sonuçlarına gençlerin ve öğrencilerin durumuna bakarak "Bu nasıl bir eğitim sistemidir" diyebileceğini ifade eden  ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın," Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak eğitim sistemimizin kökten değişmesi birkaç yılda bir batıdan veya doğudan kopyalanarak getirilen eğitim sistem ve metodlarından vazgeçilmesi, eğitimimize yön veren Fullbright komisyonunun görevine derhal son verilmesi gerekmektedir. Kendi medeniyetimizin, milletimizin öz değerlerine ve inançlarına ait milli bir eğitim sistemine geçilmesi gerektiğini ÖĞ-DER olarak her vesile ile dile getirmekteyiz" ifadelerine yer verdi.

KONFERANSIN İLK AMACI SEVGİ VE SAYGI

10 Aralık'ta Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan konferansın temel amacının öğretmen ve öğrenciler arasındaki sevgi ve saygınlıkları oluşturulması gereken müfredatları dile getirileceğini belirten Yavuz Aydın Bu yıl 3.'sünü yapacakları konferansın eğitim sistemine hayırlara vesile olmasını temenni etti. Aydın," Program dört oturumlu olarak gerçekleşecek. Bu eğitim şurası içerik açısından eğitim sisteminde çok önemli konuları gündemine alarak, alanlarında uzman birikimli eğitimcilerin sunumlar yapacağı programımızla eğitimde en iyiyi, en doğruyu en faydalıyı ve en güzeli ortaya koyarak hayırlı neticelerin oluşmasını temenni ediyorum. Kısaca düzenlenecek olan programımızla öğretmenleri, öğrencileri öğretmen-öğrenci arasındaki sevgi ve saygınlıkları oluşturması gereken müfredatları dile getireceğiz. Büyük emeklerle ve özenle hazırlanan İl Eğitim Şurası Programı'na başta öğretmenler, eğitimciler, eğitim görevlileri ve halkımızın katılmalarını önemle bekliyoruz" diye belirtti.

TOLGA PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.