Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'ne Uluslararası Fuarlara Katılma Yetkisi

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'ne Uluslararası Fuarlara Katılma Yetkisi

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Ekonomi Bakanlığı’ndan yurt dışında gerçekleşen uluslararası fuarlara Türkiye’nin milli katılımını organize etme yetkisi aldı.    Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan...

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Ekonomi Bakanlığı’ndan yurt dışında gerçekleşen uluslararası fuarlara Türkiye’nin milli katılımını organize etme yetkisi aldı.

    Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan BAİB Başkanı Mustafa satıcı, verilen yetkiyle Batı Akdeniz firmalarının dünyanın dört bir yanında düzenlenecek uluslararası fuarlarda kendisini ve ürünlerini tanıtma imkânı bulacağını söyledi. Uygulamayı BAİB üyesi firmaların memnuniyetle karşıladığını açıklayan Satıcı, "Ekonomi Bakanlığı’nın verdiği yetki ile bundan sonra BAİB, yurt dışında düzenlenen uluslararası fuarlara katılım için organizasyon düzenleyebilecek. Batı Akdeniz firmalarını bu fuarlara götürerek, firmaların ve ihracata yönelik ürünlerin dünya genelinde tanıtılmasını sağlayacak. Yurt dışında düzenlenen uluslararası fuarlara katılımın BAİB tarafından organize edilmesinin, Batı Akdeniz firmalarının bu fuarlara katılmasının bölge ihracatını da olumlu etkilemesi, bu fuarlarda yapılacak iş anlaşmalarıyla ihracat rakamlarının artması bekleniyor. Yaş sebze meyve, mermer ve doğal taş, kimya, ağaç ve orman ürünleri başta olmak üzere ihracata büyük katkısı olacak." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.