Bateyd Bir Özürlü Çocuğu Daha Kurtardı

Bateyd Bir Özürlü Çocuğu Daha Kurtardı

Bavyera Türk Engellilere Yardım Derneği (BATEYD) yetkilileri kendilerine gelen bir ihbar üzerine kör, yürüyemeyen ve duyma özürlü bir Türk kızını çok kötü şartlarda yaşadığı bir yurttan kurtardı. Yetkililerden izin aldıktan sonra kız...

Bavyera Türk Engellilere Yardım Derneği (BATEYD) yetkilileri kendilerine gelen bir ihbar üzerine kör, yürüyemeyen ve duyma özürlü bir Türk kızını çok kötü şartlarda yaşadığı bir yurttan kurtardı.

Yetkililerden izin aldıktan sonra kız çocuğunun kaldığı yeri görünce şok yaşadıklarını söyleyen dernek başkanı Hüseyin Filiz , “Allahım manzarayı görünce şok oldum. Hemen oranın görevlilerine sitemlerimi bildirip mahkemeye başvurdum. Mahkeme hemen fiziki şartları çok daha iyi bir yurda çocuğu yerleştirdi. Şuan çocuk iyi şartlarda yaşamını sürdürüyor. Konuyu dernek olarak takip ediyoruz. Onun için diyorum ki özellikle engelli ve özürlü hakları konusunda yeterli bir bilgiye sahip değiliz. Derneğimizin en önemli hedefi ise halkımızı bilinçlendirmek olacaktır” dedi.

BATEYD başkanlığına 3 ay seçilen Hüseyin Filiz Münihli, basın mensuplarıyla tanıştmak amacıyla bir iftar düzenlendi. Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda dernek faaliyetleri anlatılarak hedefler ve projeler konuşuldu.

Bugüne kadar Türkiye´ye engelliler için malzeme ve araba gönderdiklerini belirten derneğin ikinci başkanı Orhan Kerim Sarı, insanlara faydalı oldukça huzur bulduklarını ifade etti. Gecede derneğin kurucusu ve halen onursal başkanı Esin Tekige’de hazır bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.