Başsavcılıktan Cem Garipoğlu'nun Ölümüyle İlgili Açıklama

Başsavcılıktan Cem Garipoğlu'nun Ölümüyle İlgili Açıklama

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun kesin ölüm nedeniyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Cem Garipoğlu'nun başına poşet geçirerek intihar ettiği ve o tarihte kayıt alan kameralarda herhangi bir arızanın olmadığı...

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun kesin ölüm nedeniyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Cem Garipoğlu'nun başına poşet geçirerek intihar ettiği ve o tarihte kayıt alan kameralarda herhangi bir arızanın olmadığı belirtildi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun imzalı açıklamada, "Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu otopsi raporuna göre, başa poşet geçirilmesine bağlı, ağız burun kapanması ve boyna bağ tatbikine bağlı, mekanik asfiksi sonucu meydana gelmiş olduğu sonucuna ulaşılmıştır." denildi.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“10/10/2014 sabah saatlerinde Silivri Kampüsü İçerisinde bulunan 5 Nolu L Tipi Cezaevi İnfaz Kurumu’ndan bir ölüm vakası bildirilmesi üzerine, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı el konulmuştur.

Olay, yerinde yapılan incelemede olay yerinin, Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, F-3 alt kısımda üçlü oda olarak kullanılan yer olduğu söz konusu yerde Mehmet Nida oğlu Cem Garipoğlu'nun tek olarak kaldığı müşahade olunmuştur.

Olay yerinin teknik ve adli incelemesi neticesinde başına poşet geçirmek suretiyle intihar eden şahsın, yukarıda kimlik bilgileri verilen Cem GARİPOĞLU olduğu anlaşılmış olup kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na sevki sağlanmıştır.

Cem GARİPOĞLU'nun kaldığı F Blok F/3 alt kat koğuşuna ilişkin, 09/10/2014 ve 10/10/2014 Tarihindeki bütün koğuş giriş çıkışını gösteren kameralarda herhangi bir arıza olmadığı, kamera görüntülerinin, ileri ya da geri saat farklılığı içermediği, dış koridoru, iç koridoru yani mutfak girişi ile özel yaşam alanı olan bölmelerin girişinde bulunan avluyu ve koğuş giriş ve çıkışını gösterdiği, haricen herhangi bir kimsenin koğuşa girmediği gözlenmiştir.

Ölen şahıstan alınan numunelerin, Tülay Makbule GARİPOĞLU ve Mehmet Nida GARİPOĞLU'nun DNA Profilleriyle uyumlu olduğu, Adli Tıp Kurumunun 16.10.2014 tarihli raporuyla teyit edilmiştir.

Cem GARİPOĞLU'nun kaldığı koğuştaki materyalerden alınan parmak izlerinin, mukayese ve incelenmesi neticesinde, Cem GARİPOĞLU'nun parmak izinin dışında her hangi bir harici bulguya rastlanılmadığı Adli Tıp Kurumu’nca belirlenmiştir.

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu 12/11/2014 tarih ve 70898959-101.02-14/99787/3863 otopsi raporuna göre; başa poşet geçirilmesine bağlı, ağız burun kapanması ve boyna bağ tatbikine bağlı, mekanik asfiksi sonucu meydana gelmiş olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Dosya kapsamı ve belirtilen bulgular dikkate alınarak, evrak mutezaya bağlanmış olup “Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar” verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.