Başsavcı Özcan: Futbol Turnuvasına Bu Yıl 94 Okul Katılacak

Başsavcı Özcan: Futbol Turnuvasına Bu Yıl 94 Okul Katılacak

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, Koruma Kurulu’nun organizasyonuyla bu yıl 4.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, Koruma Kurulu’nun organizasyonuyla bu yıl 4.’sü düzenlenecek Koruma Kurulu Futbol Turnuvası’nı 94 okulun katılacağını söyledi. Çocukların suça itilmesini önlemek amacıyla yapılan futbol turnuvasına, öğrencilerin aileleriyle birlikte destek verdiğini gördüklerini dile getiren Özcan, “Amatör kulüplerin başkanları da bu maçları takip etmeye başladı. Geçmiş yıllarda Karatay bölgesinden birkaç öğrenciyi de takibe aldılar. Turnuva, neredeyse bir alt yapı oluşturacak müessese haline geldi.” dedi.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, Konya’da düzenlenen 4. Koruma Kurulu Futbol Turnuvası hakkında basın toplantısı düzenledi. Özcan, Koruma Kurulu olarak sadece suç işlemiş bireylere yönelik değil, çocukların suça itilmesini engellemek amacıyla bir proje başlattıklarını dile getirdi. Özcan, Koruma Kurulu olarak ‘Çocukların suça itilmesini engellemek amacıyla biz bunları nasıl meşgul edebiliriz, nasıl suçtan uzak tutabiliriz?’ düşüncesiyle projenin temelinin atıldığını anlattı. İlk olarak merkez Karatay ilçesindeki ortaokullarda turnuvanın başladığını aktaran Özcan, “Üç yıldır düzenlediğimiz turnuvalarda şunu gördük ki çok memnuniyet verici sonuçlar aldık. Okulların ve milli eğitimin buna aşırı talebi oldu. İlk turnuvadan itibaren ‘Siz bunu niye Konya geneline yaygınlaştırmıyorsunuz’ şeklinde talepler gelmeye başladı.” dedi.

AMATÖR KULÜPLER ÖĞRENCİLERİ TAKİBE ALDI

Turnuvadaki maçlarda oynayan öğrencilere ailelerinin de destek verdiğini ve maçları ailece izlediklerini anlatan Başsavcı Özcan, projenin futbol takımlarına alt yapı oluşturan bir müessese haline geldiğine de dikkat çekti. Özcan “Zamanla gördük ki amatör kulüplerin başkanları da bu maçları takip etmeye başladı. Geçmiş yıllarda Karatay bölgesinden birkaç öğrenciyi de takibe aldılar. Turnuva, neredeyse bir alt yapı oluşturacak müessese haline geldi.” dedi.

İl genelinde bir turnuva düzenlemenin finansman ve organizasyon olarak zor bir iş olduğuna değinen Özcan, “Hem koruma kurulu üyelerimizin destekleri, hem de Spor Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle bu işe cesaretlenip yola çıktık. Geçmiş yıllarda 30-35 takımla turnuvaya katılırken bu yıl Konya genelinde yaklaşık 94 okul bu turnuvaya katılıyor. Sayının artması bizi sevindiriyor. Çünkü bu turnuva yaklaşık olarak bir ay gibi bir süreyle devam edecek. Çocuklarımız gerçekten buna iştiyakla yöneldiği için sadece takımının değil, o okulun da takımlarına destek vermek için sürekli olarak maçlara gittikleri, hatta aileleriyle birlikte destek oldukları gözlemleyince çok iyi bir şekilde yola çıktığımıza kanaat getirdik. Katılımın daha fazla olmasını sağlamak amacıyla öğrencilerin okul ihtiyaçlarını giderecek ödüller koyduk.” şeklinde konuştu.

BAKANLIK 113 BİN 904 TL DESTEK VERİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 113 bin 904 TL destek verdiği projeye Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Koruma Kurulları Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ve Gençlik ve Spor İL Müdürlüğü Spor Kulübü Derneği’nin destek verdiği belirtildi.

KORUMA KURULU TURNUVASINDA 1410 ÖĞRENCİ MÜCADELE EDECEK

Önleyici adalet hizmetleri kapsamında çocukları spora yönlendirerek zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçlayan Koruma Kurulu Futbol Turnuvası’na bu yıl Konya genelinde 94 ortaokul katılacak. Turnuvada bin 410 öğrenci mücadele edecek. Konya’nın merkez ilçelerinde farklı sosyo-kültürel ve ekonomik yapılarda bulunan öğrencileri aynı proje kapsamında buluşturarak kaynaştırmaları, bu buluşma ve kaynaşmanın yeni dostlukların, spor kardeşliğinin önünü açarak olumlu sosyal etkileşime vesile olması hedefleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.