Başkonsolos Yılmaz: Ülkem İçin Katlandığım Her Şeyden Gurur Duyuyorum

Başkonsolos Yılmaz: Ülkem İçin Katlandığım Her Şeyden Gurur Duyuyorum

Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, 101 gün sonra serbest kalmalarını anlattı. “İnanan insanların umutsuzluğu olmaz. İnsan yaşadıkça umut ışığı hiçbir zaman sönmez.” ifadelerini kullanan Yılmaz, çok zor günler geçirmelerine rağmen...

Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, 101 gün sonra serbest kalmalarını anlattı.

“İnanan insanların umutsuzluğu olmaz. İnsan yaşadıkça umut ışığı hiçbir zaman sönmez.” ifadelerini kullanan Yılmaz, çok zor günler geçirmelerine rağmen serbest kaldıkları için mutlu olduğunu söyledi. Yılmaz, “Biz de büyük sıkıntılar çektik ancak insan ülkesi için bunlardan gocunmaz, gücenmez ve bununla da gurur duyar. Ben de ülkem için katlandığım her şeyden gurur duyuyorum.” diye konuştu.

IŞİD tarafından alıkonulan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 45 kişi bu sabah Türkiye'ye geldi. Akçakale Sınır Kapısı'ndan giriş yapan rehineler, güvenlik güçleri tarafından teslim alındıktan sonra Şanlıurfa'ya götürüldü. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk rehinelerin serbest bırakıldığını Bakü'de açıkladı. Serbest bırakılan rehineler, önce GAP Havalimanı'na daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kullandığı uçak ile Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi. Başbakan Davutoğlu ile Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelen konsolosluk yetkilileri, aileleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Konsolosluk çalışanları, Davutoğlu’nun konuşmasının ardından aileleri ile hasret giderdi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Konsolos Öztürk Yılmaz, emeği geçen ve kendilerine dualar eden herkese teşekkür etti. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadıklarını söyleyen Yılmaz, şöyle dedi: “102 gün oldu. 102 gün geçti. Esaretten kurtulmanın bugün ilk günüydü. Çok mutluyuz. Dün Başbakanımız haber verdi ‘Geliyoruz’ diye. Ben tam aradığımda ‘Öztürk Hoş geldin’ dedi. Demek ki benden daha yakın takip ediyorlarmış. Her şeyi biliyorlardı ve en iyi şekilde takip ettiler. Şahsen devletimle gurur duydum. İnsan vatanı için gittiği görevde başına her şey gelebilir. Musul dünyanın en tehlikeli yeri. Binlerce insanın öldürüldüğü bir yer. Terör olaylarının merkezi. Böyle bir yerde bayrak dalgalandırmak kolay işe değil.”

Çekilen sıkıntılara rağmen serbest kaldıkları için mutlu olduğunu belirten Yılmaz, “Yaşananlar da herkesin malumu. Biz de büyük sıkıntılar çektik; ancak insan ülkesi için bunlardan gocunmaz, gücenmez ve bununla da gurur duyar. Ben de ülkem için katlandığım her şeyden gurur duyuyorum. İnanan insanların umutsuzluğu olmaz. İnsan yaşadıkça umut ışığı hiçbir zaman sönmez.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.