Başkomiser Tezcan: Tek İhmal Etmediğimiz Şey Devletin Milli Menfaatleriydi

Başkomiser Tezcan: Tek İhmal Etmediğimiz Şey Devletin Milli Menfaatleriydi

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası emniyet mensuplarına yönelik operasyonda hakkında arama kararı çıkarılan Başkomiser Muhammet Fatih Tezcan, emniyete geldi. Hakkında çıkarılan kaçtığı yönündeki iddialara tepki gösteren Tezcan,...

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası emniyet mensuplarına yönelik operasyonda hakkında arama kararı çıkarılan Başkomiser Muhammet Fatih Tezcan, emniyete geldi. Hakkında çıkarılan kaçtığı yönündeki iddialara tepki gösteren Tezcan, "Ben kanunsuz bir işlem yaptığıma inanmıyorum. Ben 10 yıldır meslekteyim. Yeri geldi sabahladık, yeri geldi 3-5 gün eve gitmedik. Ailemizi ihmal ettik. Tek ihmal etmediğimiz şey vardı, o da devletin milli menfaatleriydi." dedi. Van'ın İran sınırındaki Muradiye ilçesinde görevlendirildiğini belirten Tezcan, "Kaçacak olsam 50 kilometre ötede İran sınırı vardı. Öyle bir şey sözkonusu değil." ifadesini kullandı.

Tezcan, teslim olmak için geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde avukatıyla birlikte hakkında çıkarılan 'kaçtı' iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Şark tayini ile Van'ın İran sınırındaki Muradiye ilçesinde görevlendirildiğini belirten Tezcan, hakkında arama kararı olduğunu arkadaşından öğrendiğini belirtti. Yeni tayin olduğu için yerleşmeye çalıştığını belirten Tezcan, yeni tuttuğu evine geldiğinde boş olan evine girildiğini gördüğünü söyledi. Tezcan, "Çoluğu çocuğu bıraktım ve geldim. Söylendiği gibi kaçtığım falan yok. Şark tayini ile Van'ın Muradiye ilçesinde görevlendirilmiştim. Muradiye de taktir edersiniz ki burdan 2 bin km uzaklıkta İran sınırında bir ilçe. Oraya gitmek, evi taşımak, ev bulmak zor olduğu için açıkçası medya ile, haberlerle bilgimiz olmadı. Evde televizyon ve internet bağlantısı da olmadığı için... Arkadaşımın birisi bana ulaştı. Durumu anlattı. Ben de ilk vasıta ile kalktım buraya geldim. Çoluğumu çocuğumu memlekete teslim ettim, şimdi de adalete teslim oluyoruz." dedi.

Suçlamalarla ilgili bilgisi olmadığını, neyle suçlandığını bilmediğini belirten Tezcan, "Ben kanunsuz bir işlem yaptığıma inanmıyorum. Ben 10 yıldır meslekteyim. Yeri geldi sabahladık, yeri geldi 3-5 gün eve gitmedik. Ailemizi ihmal ettik. Tek ihmal etmediğimiz şey vardı, o da devletin milli menfaatleriydi." dedi. Paralel yapı iddialarıyla ilişkilendirilmesine tepki gösteren Tezcan, "Kesinlikle öyle bir şey yok. Bu nereden çıkarılıyor. Hangi delillerle bu şekilde bir isnat yapılıyor onu da anlamış değilim. Biz gökten zembille inmedik, ben 4 yıl polis koleji, 4 yıl polis akademisi okudum. Bu işin temelinden geliyoruz. Gökten zembille ne bizi birileri oraya yerleştirdi. Biz kendi tırnaklarımızla kazıyarak geldik buralara. Kimsenin de bizim buralara gelmemize en ufak bir yardımı dokunmadı. Kendi çabalarımızla kendi liyakatimizle buraya geldik. Ancak 17 Aralık operasyonlarından sonra bizi şubeden uzaklaştırdılar. En son Büyükçekmece Ekipler Amirliği yapıyordum." dedi.

Tezcan, hakkında çıkarılan kaçtığı yönündeki dedikodulara ise "Bu soruşturmanın Ramazan'a denk getirilmesi bizi üzdü. Bizim bir yere kaçtığımız göçtüğümüz yok. Devletimiz ne zaman çağırırsa intikal ederiz. Kaçacak olsam 50 kilometre ötede İran sınırı vardı. Öyle bir şey sözkonusu değil." ifadesini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.