Sabit Horasan

Sabit Horasan

Baskı faktörü

Baskı faktörü

Atiker Konyaspor Pazar akşamı resmen baskı altına alınarak yendirildi dersek yanlış olmaz.

Şov yapar Fatih Terim… Sarı, dolayısıyla kırmızı kart gösterilmeyen futbolcular… Seyirci baskısı ve tüm bunların etkisinde kalan eyyamcı, birilerinin korumasıyla acele olarak  FİFA’ya yükseltilen  bir hakem; Halil Umut Meler..

Yazık, Galatasaray ligin en güçlü kadrosuna sahip ve lider takım. Konyaspor’u rahatlıkla yenebilir. Ama, bu tür oyunlarla kazanması, bir Anadolu takımının baskılarla yendirilmesi insanın içini acıtıyor.

İlla ki Galatasaray şampiyon mu yapılmak isteniyor?...

İlla ki Konyaspor küme düşürülmek mi isteniyor?

O zaman maçların oynanmasına gerek yok. Galatasaray’ı şampiyon ilan edin, Karabükspor ve Konyaspor’dan sonra bir Anadolu takımını da küme düşürün herkes rahatlasın.

Yoksa bu eyyamcı hakemlerle, ayak oyunlarıyla, baskılarla lig bitmez.

Ayıptır, yazıktır. Nedir bu Anadolu takımlarının çektiği…

 

Atiker Konyaspor maça Ali Turan’ın cezalı ve Filipoviç’in de sakat olması,  Ömer Ali ve Jahoviç’in yedek kulübesine çekilmesiyle değişik bir 11 ile çıktı. Böylece Volkan Şen ilk kez ilk 11’de sahada yer aldı.

Konyaspor maça iyi başladı.

Daha 2. Dakikada Volkan’ın kullandığı ceza atışından gelen topu Galatasaray defansı seyredince Moke kafa ile filelere gönderince yeşil-beyazlılar öne geçti.

Bu gol Konyaspor üzerinde olumlu etki yarattı. Hatta,  20. dakikada Gomis’in penaltı atışında kaleci Serkan topu kornere atınca moral motivasyonu doruk yaptı.

Sahada geçen haftalara oranla daha inançlı, istekli bir Konyaspor vardı. Rakibe pas yaptırmayan, boş alan bırakmayan Kartallar, karşılaşma her ne kadar ev sahibi ekibin baskısı altında ve Konyaspor yarı alanında 35 metrelik alanda oynansa da rakibe çok gol pozisyonu vermedi denebilir.

Maçın ikinci yarısına beklendiği gibi yine Galatasaray baskılı başladı. Ev sahibi ekip ilk yarıda olduğu gibi oyunu Konyaspor yarı alanına yıkınca kaleci Muslera zaman zaman orta sahaya kadar çıkarak bir libero gibi topları keserek atak başlattı.  

İlerleyen dakikalarda Galatasaray’ın baskısı sonucu Konyaspor defansında konsantrasyon eksikliği görüldü. Oyuncu değişikliklerine rağmen yeşil-beyazlılar yanlış pas tercihleri ve top kayıpları sonucu ileride top tutamayınca Galatasaray iki gol bularak kazanan taraf oldu.  

 

Sonuç: aslında puan hesabı yapılmayan bir Galatasaray maçı kaybedildi.

Hakem baskı altında kalarak Muslera ve Maicon’a 2. sarı kartı gösteremedi.

Türk futbolunu 14 yabancı kontenjanının önünü açarak batıran, Milli takımı rezil eden Fatih Terim şov yaptı. 

Kamera görüntülerine göre ceza verilmesi gündemdeyse, gördüğü sarı kart sonrası hakeme O…. çocuğu diyen, uzatma dakikalarında hakeme Allah belanı versin şeklinde bağıran Fatih Terim ceza alacak mı bekleyip göreceğiz.

Sergen Yalçın daha önceki takımlarda olduğu gibi Konyaspor’da da her ne kadar puan alınamasa da oyun olarak iyi bir görüntüyle başladı.

Umarım tarih tekerrür etmez ve bu hız , bu görüntü üç-dört hafta sonra kesilmez.

Konyaspor için her şey bitmiş değil.

Evet, işi çok zorlaştı, ama iç sahada 4 maçın kazanılması, deplasmandan da bir galibiyet veya iki beraberlik çıkartılması yeşil-beyazlı takım için yeterli olacaktır.

Konyaspor bunu başarabilecek kadro ve güce sahiptir. Yeter ki herkes üzerine düşen görevi yerine getirsin.

                                                               

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR