Başkent'te Risale-i Nur Rehberliğinde Hz Peygamber (Sav) Anıldı

Başkent'te Risale-i Nur Rehberliğinde Hz Peygamber (Sav) Anıldı

Ankara'da Risale-i Nur Enstitüsü tarafından Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle Hz. Peygamberi (SAV) anma programı düzenlendi.

Ankara'da Risale-i Nur Enstitüsü tarafından Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle Hz. Peygamberi (SAV) anma programı düzenlendi. Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen programı her yaş grubundan yaklaşık 2 bin kişi izledi.

Program, Kur’ân-ı Kerîm tilâveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Eğitimci Mustafa Küçükoğlu, bu etkinlikle Hz. Muhammed'i tanımaya ve anlamaya çalışacaklarını ifade ederek, "Peygamberimizi en güzel anlatan Bediüzzaman Hazretleri, bizi hayalen Asr-ı Saadet'e götürür." dedi. Bediüzzaman'ın eserlerinden Hz. Peygamber'le (SAV) ilgili cümleler aktaran Küçükoğlu, sünnet-i seniyyeye uygun bir hayatın herkese nasip olması duasında bulundu.

DERİNDERE: BİZ MAHRUMİYET ÇAĞININ ÇOCUKLARIYIZ

Araştırmacı Yazar Nihat Derindere ise "Hz. Peygamberi(SAV) Risale-i Nur'la anlamak" konulu bir konferans verdi.
Peygamber tasavvurunun sarsıldığı bir zamanda yaşandığını söyleyen Derindere, "Biz mahrumiyet çağının çocuklarıyız. Dolayısıyla bu çağda Hz. Peygamber'in(SAV) ismi anıldığında salavat getirilerek, daima onun manevi şahsiyetinden yardım alarak zihnimizde Peygamber tasavvurunu yeniden ihya etmemiz lazım. Yani Peygamber (SAV) kimdir, neden gönderilmiştir?" dedi.

Bediüzzaman'ın, Peygamber (SAV) tasavvurunun kâinat tasavvuru içinde zuhur ettiğini bildiren Derindere, "Bediüzzaman; Hz. Peygamberi (SAV) kâinattan kopuk bir şekilde tarif etmiyor veya Kur'ân'dan ayırıp tarif etmiyor." diye konuştu. "Risale-i Nur'da Peygamberimiz (SAV) ile ilgili bir yeri okuduğumuzda aynı zamanda kâinat kitabını ve Kur'ân-ı Hâkîm'i okumuş oluyoruz" diyen Nihat Derindere, bunun bu çağda Bediüzzaman'a has küllî bir marifet nazarı olduğunu söyledi.

Musikînin de yer aldığı proğramda İbrahim Meletoğlu ve grubu söyledikleri İlâhîlerle proğrama gelenlere keyifli anlar yaşattı. İlâhîlerin ardından Ali Beykoz, Fatih Topaloğlu, Gökhan Berberoğlu ve Ahmet Said Yıldız'dan oluşan grup, konusu Risale-i Nur ve Peygamberimiz olan vecizeler ve şiirler okudular. Bu arada Oğuz Kızıklı "fedakârlık" konulu bir kum gösterisi icra etti. Kızıklı, kum üzerine nakşettiği suretlerle izleyenlere muhteşem bir görsel şölen sundu.
Daha sonra "İslam Medeniyetinin İhyasında Sünneti-i Seniyye Hakikati" konusunda yapılan masa çalışmalarının sonuç metinleri sunuldu. İman ve Sünnet-i Seniye masasını Mehmet Yücetürk; İbadet ve Sünnet-i Seniyye masasını Fatih Topaloğlu; Ahlak ve Sünnet-i Seniyye masasını Osman Gökçe; Bidalar ve Sünnet-i Seniyye masasını ise Bilal Said Parlakoğlu temsil etti.

Bu arada programa gönderilen mesajlar da okundu. Programa, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milletvekilleri Suat Kılıç, Salim Uslu, Osman Çakır, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tebrik mesajları gönderdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.