"Başkanlık referandumu doları düşürecek"

"Başkanlık referandumu doları düşürecek"

Yiğit Bulut'a göre her seçimin piyasaya daha büyük istikrar getiriyor.

Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut TRT Haber'de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Bulut'un konuşmasında öne çıkan 3 cümle şöyleydi:

"MERKEZ BANKASI GERÇEKTEN TAM BAĞIMSIZ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Geçen hafta Çarşamba günü, yani para Politikası Kurulu toplantısında bir gün önce, Yiğit Bulut ihtiyaç duyulması durumunda Merkez Bankası'nın bu ayı pas geçebileceğini belirtmişti.

Bulut, "Merkez Bankası çok uzun zamandır koridoru daraltıyor, faiz indiriyor. Merkez Bankası bunu bizden çok daha iyi bilir... Eğer küresel ekonomik şartlar ne gerektiriyorsa, Merkez Bankası onu yapar. Bu ay pas geçmesi gerekiyorsa Merkez Bankası pas da geçer. Merkez Bankası illa da koridoru daraltacak, faiz düşürecek diye bir spekülasyon yaparak kur üzerinden spekülatif gelir elde etmek isteyenlerin balonu ellerinde patlasın diye söylüyorum bunları" demişti.

Perşembe günü toplantıda ise Merkez Bankası üst bantta 25 baz puan indirim bekleyen analist beklentilerinin aksine faizleri sabit tutmuştu.

Bulut Merkez Bankası'nın bu kararla bağımsızlığını gösterdiğini belirtti.

"BAŞKANLIK REFERANDUMU PİYASAYA OLUMLU YANSIR"

Geçen hafta kurda en çok etkili olan gelişmelerden biri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin görüşmelere açık olduğu yönünde gelen mesajının ardından hız kazanan başkanlık tartışmalarıydı.

Analistler, başkanlık sistemi tartışmalarının yaratacağı gerginlik ve referandum ve seçim ihtimallerinin gündeme gelmesiyle oluşacak belirsizliğin piyasalarda tedirginlik yarattığını söylese de, Bulut başkanlık referandumunun piyasa olumlu yansıyacağını söyledi.

Bulut'a göre her seçimin piyasaya daha büyük istikrar getiriyor.

Haftasonu Başbakan Binali Yıldırım partisinin anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili çalışmasının tamamlandığını dile getirmişti.

Yıldırım AK Parti'nin haftasonu Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği istişare toplantısının kapanış konuşmasında, "Hem yeni anayasa hem de başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonra yapacağımız iş, teklifimizi en kısa sürede meclise getirmek, yüce meclisin iradesine teslim etmektir" diye konuşmuştu.

"TÜRKİYE MUSUL'LA İLİŞKİLENDİRİLEREK DÖVİZ KURLARI YUKARI TAŞINMAK İSTENİYOR"

Musul operasyonunun başlaması ile birlikte Türk askerinin bölgeye harekat düzenleme olasılığı da kur baskılayan faktörlerden biri sayılıyordu. Ancak Bulut, bu analizlerin Türk lirasının değerini düşürmek için kullanıldığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum