Başkanların Rio değerlendirmesi

Başkanların Rio değerlendirmesi

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ile Tekvando Federasyonu Başkanı Doç.Dr. Metin Şahin, Rio Olimpiyatlarını ve kazandıkları gümüş ve bronz madalyayı Merhaba'ya değerlendirdiler

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ve Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ile Atiker Konyaspor-Beşiktaş maçının devre arasında Rio Olimpiyatları'nı konuştuk. İki başkan da kazandıkları madalya ile Türkiye'nin sıralamasındaki yerine katkı yaptıklarını söylediler. Rio Olimpiyat Oyunlarını geride bırakırken Türkiye kazandığı 8 madalya ile ülke sıralamasında 41. Sırada yer aldı. Olimpiyatlarda ülkemizi 3 bayan ve bir erkek olmak üzere 4 sporcuyla temsil eden Halter Federasyonu üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyor. En son Atina Olimpiyat Oyunlarında madalya kazanan Türk Halteri, tam 12 yıl aradan sonra yeniden kürsüdeki yerini aldı. Rio’da ilk madalyayı kazanan Milli sporcumuz Daniyar İsmayilov muhteşem bir müsabakanın ardından gümüş madalya kazanarak sporcularımıza moral oldu.  Olimpiyat Oyunları sonrasında Türkiye’ye dönen  ve şehrimizde yapılan Türkiye şampiyonasına katılan  Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, zor ama başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını dile getirdi. 69 kiloda Türkmenistan asıllı Milli sporcumuz Daniyar İsmayilov’un gümüş madalyasının Türk kafilesini ateşlediğini belirten Tamer Taşpınar, "Ülke olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu doğrultuda ve moral bozukluğu içerisinde Rio’ya gittik. 2012’de Londra’da yaşanan negatif sonuçların ardından Türk halterinde beyaz bir sayfa açmıştık. Öyle de oldu. Titiz çalışmalar sonrasında özellikle genç sporcularımıza şans verdik ve bunun karşılığını almaya başladık. Türk Halter ailesi olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

310.jpeg

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMADI

15 Temmuz’da şehit olanlara ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kazandıkları madalyayı armağan ettiklerini dile getiren Tamer Taşpınar, "Özellikle ülkemizin 15 Temmuz sonrasında yaşadıklarının ardından kazandığımız madalya bizler için daha da anlamlı hale geldi. Bu madalyayı hayatını kaybeden Demokrasi Şehitlerimize armağan ediyoruz. Bizlere her zaman en büyük desteği veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Müsteşarımız Sayın Faruk Özçelik ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a , halter camiasına tüm antrenörlerimize, hakemlerimize, sporcularımıza ve diğer tüm yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum. Türk halteri gün geçtikçe hak ettiği yere gelmeye devam edecek.Ayrıca Rio’da bayanlar kategorisinde bizleri temsil eden sporcularımıza ve antrenörlerimize de teşekkür ediyorum" yorumunu yaptı.

HEDEF 2020 OLİMPİYATLARI

Dopingle büyük bir mücadele içerisinde olduklarını hatırlatan Tamer Taşpınar sözlerini şöyle tamamladı: “Federasyon olarak hedefimiz 2020 olimpiyatları. Ben bir dönem daha bu camiaya hizmet etmek istiyorum. Göreve geldiğimizde yarışacak sporcu bulamıyorduk. Halter şimdi iyi noktalara geliyor ve ileriki dönemde ise şahlanacak. Hepiniz buna şahit olacaksınız. Doping illetinden kurtulduk ama tehlike tamamen bitmedi. Kulağımıza farklı söylentiler geliyor çok dikkat etmemiz lazım. Dopinge sıfır toleranstan asla vazgeçmeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. Biz paralı kulüpler bulduk ve sporcularımızı buralara yerleştiriyoruz. Hep birlikte kazanalım düşüncesindeyiz.”

METİN ŞAHİN: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ise  Nur Tatar'ın Rio'da madalya kazanarak tarihe geçmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Başkan Şahin, Rio Olimpiyat Oyunları'na 2 sporcuyla katıldıklarını ve 2 sporcudan da madalya hedeflediklerini, ancak sadece bir madalya ile yetindiklerini söyledi.  Şahin, Servet Tazegül'ün büyük bir talihsizlik sonucunda madalyaya ulaşamadığını ifade etti. Şahin, Nur Tatar'ın kazandığı bu madalyayı her zaman dualarıyla bizlere en büyük desteği veren, 15 Temmuz'dan bu yana dik duruşuyla tüm dünyaya örnek olan Aziz milletimize armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ONUR KAYNAĞI OLDU

Tekvondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Nur Tatar'ın Rio'da madalya kazanan tek kadın Türk sporcu olduğunu ifade ederek, "Nur Tatar'ın  madalya kazanan tek kadın sporcu olması, hem onun hem bizler için ayrı bir onur kaynağı oldu.  Ayrıca, Nur Tatar Türk spor tarihinde iki farklı olimpiyatta madalya kazanan ilk kadın sporcu oldu. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Nur Tatar  henüz 24 yaşında ve ülkemize daha çok başarılar kazandıracağına inanıyorum. Çünkü, altın madalyanın kıyısından dönmesi kendisini inanılmaz hırslandırdı. Ben Nur Tatar'ın bronz ve gümüş madalyasının yanına mutlaka bir altın ekleyeceğini düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.