Başkanlardan ‘birlik’ mesajı

Başkanlardan ‘birlik’ mesajı

Seçim sonrasında birlik çağrısı yapan siyasi partilerin Konya İl Başkanları, ülkeyi güzel günlerin beklediği vurgusunu da yaparak, “Seçim bitti. Ülke olarak rahata kavuşacağız” dedi

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimi, tartışma ve gerginliği ile birlikte geride kaldı. Sandıklar açıldı ve Konya'da Cumhur İttifakı galip geldi. Konya'nın 31 ilçesinden 24'ünü AK Parti. 4'ünü MHP, 1'ini CHP kazanırken, Ereğli ve Beyşehir'de de bağımsız adaylar galip geldi. İl Başkanları, çıkan sonucu saygı gösterdiklerini söyleyerek, ülkedeki sorunların el ele çözülebileceğinin mümkün olduğunun da altını çizdi.

HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK!

3-2hasan-angi.jpg

Yoğun kampanya dönemini geride bıraktıklarını ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Cumhur İttifakının Türkiye geneli yüzde 52'ye yakın oyla yine en büyük desteği gördüğünü dile getirdi. Konya'nın Türkiye'nin en yüksek oyunu alan büyükşehir olduğuna vurgu yapan Angı, aldıkları oy oranlarının memnuniyet verdiğinin de altını çizdi. Bağımsız adayların kazanması ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Angı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hangi ilçenin kime bırakılıp, bırakılmayacağı genel merkezlerin talebiydi. Ereğli'de ve Beyşehir'de bağımsızlar kazandı. İYİ Parti, bağımsızlara destek verdi. Ne olursa olsun çıkan sonuca saygı duymalıyız. Seçimler öncesinde açık ve net söyledik, bağımsızların bize gelmesi durumunda kapılarımızın kapalı olacağını. Kazanmadığımız bir yerdeki adayların geri dönmesinin bize ne katkısı olacak? Yeni dönem için yetki tekrar bize verildi. Kolay bir süreç yöneteceğiz. Ekip uyumu önemli. Bu sonuç, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hepimizi mutlu etti. Konya olarak, Cumhur İttifakının arkasında durduk. Her alanda büyük işler başaracağız. İmkânlar seferber edilecek. 2002'den bu yana Konyalılar AK Parti'ye her zaman desteğini verdi. Hata yapma lüksümüz yok. Bilmeden yapılan kusurların da ortadan kaldırılması temel arzumuz. Güzel işler yapmak zorundayız. Topyekün bu şehri ileriye taşımalıyız. Yeni dönemde el birliği ile işler yapalım. Şehrin hukukunu korumalıyız.”

KARAPINAR VE KULU'DA DEVLET GÜCÜ İLE MÜCADELE!

3-3baris-bektas.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş, “Martın sonu bahar oldu. Tüm Türkiye'de en önemli büyükşehirleri biz aldık” dedi. Ülke siyasetine çoğulculuk, huzur ve barış dilinin geleceğini ve Türkiye'nin bir normalleşme sürecine gireceğini kaydeden Bektaş, “Gergin ortam, yumuşayacak. Ekonomi ve toplumsal barış olmak üzere, ülke olarak rahatlamaya kavuşacağız. Kulu ve Karapınar'da ciddi oy aldık. Oy oranımızı yükselttik. Karapınar Çevre Bakanının, Kulu da Sağlık Bakanının memleketi. Biz, Konya CHP olarak bu yerlerde devlet gücü ile mücadele etmek zorunda kaldık. Ne olursa olsun çıkan sonuçlara kesinlikle saygılıyız. Kulu, Karapınar, Seydişehir ve Ereğli'de ciddi meclis üyelikleri kazandık. Erken seçim beklentimiz de yok” şeklinde konuştu.

HER TÜRLÜ ŞER İTTİFAKINA RAĞMEN KAZANDIK

3-4murat-cicek.jpg

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Av. Murat Çiçek, kazanan tarafın Türk milleti ve Konya olduğunu söyledi. Bu seçimleri beka meselesi olarak gördüklerini hatırlatan Çiçek, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçiminin 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için önemli bir seçim niteliği taşıdığını da kaydetti. Cumhur İttifakının yüzde 52 oy aldığını ifade eden Başkan Çiçet, “4 buçuk yıl seçim yok. Bu noktada hayal kuranların hayali boşa düştü. Her türlü şer ittifakına rağmen kazandık. Ciddi anlamda oy aldık ve Türkiye birincisi olduk, Cumhur İttifakı olarak. Cumhur İttifakı 28 belediye aldı. Bağımsız adaylar konusunda kararlılığımız sürüyor. İYİ Partinin durumu ortada. İYİ Parti'nin neye hizmet ettiği ortaya çıkmıştır. İstanbul ve Ankara'da da başarı sağlanmıştır. Çünkü ilçelerin önemli kısmı Cumhur İttifakının elindedir. Türk milleti, oyunların hepsini bozdu. Ayrıştırıcı değil, birleştirici bir yol ile yol yürünecek. Artık Türkiye'nin önü açılmıştır” dedi.

KONYA'DA 50 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ KAZANDIK

3-5gokhan-tozoglu.jpg

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, Millet İttifakının Türkiye genelinde başarılı olduğuna dikkat çekti. “İstanbul, Ankara, Mersin, Hatay, Antalya, İzmir gibi büyükşehirlerin kazanılması Millet İttifakının yadsınamaz bir başarısıdır” diyen Tozoğlu, İYİ Parti'nin Türkiye geneli bir belediye kazanamamış olmamasının da üzücü olduğuna değindi. Konya'nın birçok ilçesinde oylarını artırdıklarını fakat belediye kazanamadıklarını aktaran Tozoğlu, “Konya'nın ilçelerinde 50 belediye meclis üyemiz var. Bunların az bir kısmı da büyükşehir meclis üyesi olacak. Fakat aldığımız oy yeterli mi derseniz, kendimizi başarı olarak görmüyoruz. Sahada ciddi tepki vardı, vatandaş tepkisini Konya'da sandığa yansıtmadı. Bu durumun sebeplerini düşünmek lazım. Bizde de hata var demek ki. Vatandaş nezdinde yeterince bir alternatif oluşturamadık demekki. Belediye başkanlarına saygısızlık etmem istemem fakat Konya'da bir de Cumhurbaşkanı gerçeği var. Millet, Türkiye geneli AK Parti'ye bir mesaj verdi. Keyfi davranışlara, vekillerin ve parti yetkililerinin kafana göre aday seçme konusuna vatandaş 'dur' dedi. Bir erken seçim de tahmin etmiyorum. Bu ortamda gidilecek bir seçimin kimseye faydası olmaz. Vatandaş da sandıkta erken seçim mesajı vermedi. Bakanlar Kurulu'nun değişmesi gerekir. Yoksa iş, ekonomik olarak çok daha ciddi sıkıntı içine girer.”

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.