Başkanı koalisyon  görüşmeleri belirleyecek

Başkanı koalisyon görüşmeleri belirleyecek

Konya (SMMMO) genel kurulu yapıldı. 5 farklı adayın yarıştığı seçimde kazanan çıkmazken, sandıktan koalisyon çıktı. Çarşaf liste ile girilen seçimde çoğunluk sağlanamadığı için de başkan seçilemedi

Konya (SMMMO) genel kurulu yapıldı. 5 farklı adayın yarıştığı seçimde kazanan çıkmazken, sandıktan koalisyon çıktı. Çarşaf liste ile girilen seçimde çoğunluk sağlanamadığı için de başkan seçilemedi. Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO)’da  23. olağan genel kurul heyecanı yaşandı. 
Odanın yönetim, denetleme, disiplin kurulu üyelerinin ve üst birlik delegelerinin seçimi gerçekleştirildi. Oda binasında yapılan ve 5 farklı liste ile gidilen seçimde başkan seçilmedi. 
Çoğunluk sağlanamadığı için bu hafta içi koalisyon görüşmelerinin yapılacağı öğrenildi. Seçimde ise toplam bin 793 oyun 565’ini Meslekte Birlik Grubu adayı Özselek, 530’unu gelişim grubu adayı Erdal, 333’ünü değişim grubu adayı Emiroğlu, 212’sini dayanışma grubu adayı Paparacı, 132’sini de ilke grubu adayı Pekperdahcı aldı. 
Özselek 3 üye, Erdal 2 üye, Paparacı ve Emiroğlu’da  1 üye çıkardı. 
Genel kurula; Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, başkan adayları, stk temsilcileri ile çok sayıda mali müşavir katıldı. Ayrıca başkanın 2 gün içinnde yapılacak olan koalisyon görüşmeleri sonrasında belirleneceği de gelen bilgiler arasında yer aldı. 
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
23. Olağan genel kurulda konuşan Seyit Faruk Özselek, 2016 yılından bu yana yönetimi ile birlikte çok önemli çalışmalara imza attığını dile getirdi. Hayal ettikleri bütün projeleri hayata geçirdiklerini ve olağan genel kurul ile birlikte de yeni bir döneme adım atacaklarını ifade eden Özselek, hedeflerinin her zaman mesleği, meslektaşlarını ve odayı büyüyen ve gelişen yapıda tutmak olduğunun altını çizdi. Hedeflenen planlama çerçevesinde kendi şahsının ve oda kurullarının gerek sosyal hayatından gerekse iş hayatından fedakârlık yaparak görevlerini yerine getirdiklerini aktaran başkan ve başkan adayı Özselek, daha sonra şunları kaydetti: “Bir olağan genel kurulu geride bırakıyoruz. Aslında bu tarz toplantılar meslek örgütlerinin düğünüdür. Kaynaşmanın, yeni ve bereketli işlerin hep birlikte meşalesinin ateşlendiği gündür. Gün, bizim günümüzdür. Gün el ele olma günüdür. Gün, kucaklaşma günüdür. Görevde olduğumuz süre içinde sosyal faaliyetlere, mesleki gelişimlere ve eğitimlere, kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan ilişkilerimize her zaman önem verilmiştir. Biz, birlikte başardık. Yaptığımız faaliyetleri yine hep birlikte yapacağız. Üyelerimizin heyecanı bize destek veriyor. Gücümüzü değerli üyelerimizin heyecanından alıyoruz. İstişareye ve meşverete yine önem vereceğiz.”  

HASAN ÖZÜTEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.