Başkan Tutal, muhtarlarla buluştu

Başkan Tutal, muhtarlarla buluştu

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kırsal ve merkez mahallelerde görev yapan mahalle muhtarları ile Mart ayı istişare toplantısında buluştu.

Adile Baysal Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen toplantıda mahallelerin sorunları tartışıldı, muhtarların istek ve talepleri dinlendi. Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın başkanlığında, mahalle muhtarlarının sorunlarının masaya yatırıldığı istişare toplantısına Seydişehir Belediyesi birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. Muhtarlarla birlikte aylık mutat toplantılar düzenlediklerini ve istişare ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Yerel yöneticiler olarak sahadayız. Yapılması gereken çalışmaları birlikte istişare ediyoruz. Bahar dönemi ile birlikte, gerek merkezde gerek kırsal mahallelerimizde çalışmalarımızı başlattık. Mahalle hasbihallerimizde, kırsal mahallelerimizi tamamladık. Merkez mahallelerimizde ise altı mahallemizi tamamladık. Diğer kalan mahallelerimizi de Mart ayı içerisinde tamamlayacağız. Kırsal mahallelerimizin bizimle ilgili olan konularını biz programımıza aldık. Bizimle ilgili olmayan Devlet Su İşleri (DSİ), Karayolları, Büyükşehir Belediyemizin farklı birimleri ile ilgili olanların ise resmi yazışmalarını gönderdik” dedi.

Seydişehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün yanı sıra, Büyükşehir Yasası ile birlikte, Muhtarlıklar Müdürlüğünün de kurulduğunu kaydeden Başkan Tutal, “Kırsal mahallelerimizde bulunan çalışmaları, yazışmaları ve görüşmeleri sizlerle birlikte yürütecek müdürlüğümüz kuruldu. Muhtarlık konağı yapmak için görüşmelerimiz vardı ama artık valilik kanalı ile muhtarlık konakları yapılacak. Biz çalışmalarımızı Konya Valiliğine ilettik. Hızlandırılması ve yapılması noktasında biz elimizden geleni yapacağız. İlçemizde genel hatları ile güzel gelişmeler ve çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Muhtarlıklar Müdürlüğü görevini kırsal mahalle muhtarları ile birlikte yürüteceklerini kaydeden Muhtarlık İşleri Müdürü Memiş Çakıllı da, müdürlüğün amacı, görevleri ve sorumluluklarını hakkında muhtarlara bilgi verdi. Seydişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Demiray da Başkan Tutal'a vermiş olduğu destek ve katkılardan dolayı teşekkür etti. Soru cevap şeklinde devam eden programda muhtarlar Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a teşekkür ederek, istişare toplantılarının kendileri adına verimli olduğunu kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.