Başkan Toru, lise meclis başkanlarıyla buluştu

Başkan Toru, lise meclis başkanlarıyla buluştu

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, ilçede bulunan liselerin öğrenci meclis başkanlarıyla bir araya gelerek projelerini anlattı.

Gençleri görmekten ve ağırlamaktan onur duyduğunu ifade eden Başkanı Toru, "Sizleri görünce enerjimiz artıyor. Ülke olarak farklı bir süreçten geçiyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada pek çok olumsuz olaya şahit oluyoruz. Gezi Olayları ile başlayan 17-25 Aralık Operasyonları ve 15 Temmuz Darbe Girişimi ülkemizi işgal girişimiyle devam eden süreçte gençlerimiz oldukça sağduyulu davrandılar. Esasen 15 Temmuz öncesi "Gençlik nereye gidiyor? Gençler okumuyor. Bilinçli ve şuurlu değiller" gibi bir düşünce hakimdi. Ama özellikle 15 Temmuz sürecinde görüldü ki gençlik gayet bilinçli ve şuurlu. Devletine-milletine, istiklaline ve istikbaline yapılan her türlü saldırıya karşı tek vücut sahada. Belediye başkanı olarak halkımız adına tüm gençlerimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ülkenin geleceğinin gençlerin omuzlarında yükseleceğine ifade eden Başkan Toru,"Özellikle sizlerden isteğimiz; aklınızı kiraya vermemeniz. Yıllarca bu milletin evlatlarının zihinlerini, zekalarını sömürdüler. FETÖ dediğimiz yapılanma dershaneler ve okullar vasıtasıyla yıllarca çocuklarımızı kandırarak ailelerinden uzaklaştırdı. İnşallah sizler daha çok okuyarak kimsenin, aklınıza sahip çıkmasına izin vermeyeceksiniz. Devletinize ve milletinizin yanında yer alarak 2023 hedeflerine hep birlikte ulaşmış olacağız. Daha önce ülke ve dünya meselelerine takip konusunda ilgisiz olan gençler şu anda çok daha ilgililer. Onun için tarihimizi çok daha iyi bilmeniz lazım. Ülkemizde sorumlu, azimli, hedef sahibi gençlere ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

"Gençlerimiz sağduyulu hareket etmeli"

100 yıl önceki senaryoların ülkenin üzerinde tekrar sahnelenmek istendiğine vurgu yapan Toru, "Ülkemiz üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Ülkemiz terör, finans, ekonomi, mezhepler, etnik yapı üzerinden dize getirilmek isteniyor. Bu noktada en büyük yükümlülük bizlerle birlikte siz gençlere düşüyor. Liselerde ve üniversitelerde gençlerimiz sağduyulu bir şekilde hareket ederlerse şer odakları emellerine asla ulaşamayacaklardır" dedi.

"Mutfak kısmını tamamladık"

Belediye hizmetleri hakkında da bilgi veren Başkan Toru, "Şu ana kadar işin mutfak kısmındaydık. İlçemizin ihtiyacı olan spor yatırımları, sosyo-kültürel tesisler, imar, şehirleşme vb. diğer yapılanmalar. Şu anda büyük ölçüde mutfak kısmıyla ilgili çalışmalar bitti. Artık bundan sonra sosyo-kültürel çalışmalar, gençlik, saha çalışmaları bizim için biraz daha yoğun olacak. Belirli periyotlarla gençlerimizle buluşarak onların sorunlarına çözüm üreteceğiz inşallah" diye konuştu.

Okul meclis başkanlarını ağırlayarak kendilerini dinlediği için Başkan Toru'ya teşekkür eden Meram İlçe Öğrenci Meclisi Başkanı Fatih Arslanpınar da, "Arkadaşlarımızın farklı projeleri var. Bunun en önemlilerinden biri madde bağımlılığıyla ilgili projemiz. Okul puanlarının buna etkisini araştırmak üzere bir pilot bölge belirledik. Yapacağımız anketin sonuçlarına göre salon programları yapacağız" şeklinde konuştu.

Bu projenin çok önemli olduğunu belirten Başkanı Toru, bununla birlikte internet ve sosyal medya bağımlığıyla ilgili de bir çalışma yapılabileceğini kaydetti. Başkan Toru, bu projelerin uygulanması noktasında gençlere belediye olarak gereken desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum