Başkan Toru: “Kendi kodlarımıza dönmemiz gerekiyor”

Başkan Toru: “Kendi kodlarımıza dönmemiz gerekiyor”

Tarihi Çarşılar Federasyonu (TÇF) tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Konya'da düzenlenen kurultaya katılan federasyon yöneticileri...

Tarihi Çarşılar Federasyonu (TÇF) tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Konya'da düzenlenen kurultaya katılan federasyon yöneticileri Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'yu makamında ziyaret etti.

Konya'nın ev sahipliğine çok müteşekkir olduklarını belirten TÇF Başkanı Muhsin Özyıldırım, "Konya'daki kurultayımız dolu dolu geçiyor. Tarihi çarşılar, kültürümüzün özellikle perakende ve turizm potansiyeli çok yüksek olan, kalbi olan yerler. Bunların korunması, yaşatılması, yönetilmesi konusundaki edindiğimiz misyonun sizlerle birlikte yolculuğu çok harika gidiyor. Umduğumuzdan daha fazla yol aldığımızı zannediyoruz. 1,5 yıl içerisinde 75 bin iş yerini kapsayan yüzlerce han, kervansaray, çarşı, kapalı çarşı, arasta, bedesten, pazar yerini kapsayan bir birlikteliğimiz oldu. Ancak burada en büyük destekçimiz sizlersiniz. Yerel yönetimlerle hiçbir sıkıntımız yok. Merkezi hükümetle de sizlerin köprü vazifesi görmenizi istiyoruz" diye konuştu.

"Kendi kodlarımıza dönmeliyiz"

TÇF yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, "Kadim başkent olan Konyamızda da tarihi çarşı kültürü, Bedesten kültürü, ahilik kültürü oldukça yoğun bir şekilde halen yaşanıyor, günümüze aktarılmış durumda. Kültür, dil, din, tarih bu anlamda korunursa geleceğe daha rahat bir şekilde uzanmamız mümkün olur. Kültür bir yaşayış şekli; ticaretiyle, sosyal hayatıyla, alışverişiyle, her şeyiyle. Bu anlamda sizin misyonunuz da oldukça önemli. Tarihi çarşılardaki, bedestenlerdeki esnafımızın yaşatılması gerekiyor. Çünkü bu dönemde çok ciddi bir kültürel erozyona hep birlikte şahidiz. Hem mekânsal, hem toplumsal, hem ticari ve ekonomik olarak her alanda kendi kodlarımıza dönmemiz gerekiyor. Tabii burada en büyük görevlerden biri de sizlerle birlikte yerel yönetimlere düşüyor" dedi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, başta Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi olmak üzere belediyenin önemli çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Toru ile TÇB Başkanı Muhsin Özyıldırım ve yönetim kurulu üyeleri karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.