Başkan Toru, Dünya Etnospor Konfederasyonu yönetiminde

Başkan Toru, Dünya Etnospor Konfederasyonu yönetiminde

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya, Başkanlığını Bilal Erdoğan’ın yaptığı, milletlere mâl olmuş geleneksel oyunların yeniden canlanması, bilinirliklerinin artması ve yaygınlaşması için uluslararası düzeyde faaliyetlerde bulunan Dünya Etnospor Konfederas

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya, Başkanlığını Bilal Erdoğan’ın yaptığı, milletlere mâl olmuş geleneksel oyunların yeniden canlanması, bilinirliklerinin artması ve yaygınlaşması için uluslararası düzeyde faaliyetlerde bulunan Dünya Etnospor Konfederasyonu’nda Yönetim Kurulu üyeliği görevi tevdi edildi.

Milletlere mâl olmuş geleneksel oyunların yeniden canlanması, bilinirliklerinin artması ve yaygınlaşması için uluslararası düzeyde faaliyetlerde bulunan Dünya Etnospor Konfederasyonu’nda yeni yönetim kurulu oluşturuldu.

BAŞKAN TORU, YÖNETİM KURULU TANIŞMA TOPLANTISINA KATILDI

Başkanlığını Bilal Erdoğan’ın yürüttüğü ve binlerce yıldır kuşaktan kuşağa aktarılan ata sporlarını profesyonel bir bakış açısı ile icra etmeyi ve sürdürülebilirlik kazandırmayı hedefleyen konfederasyonun yönetim kurulunda Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da yer aldı. Başkan Toru, İstanbul’da gerçekleştirilen yönetim kurulu tanışma toplantısına katıldı.

GELENEKSEL SPORLARIN TANINMASINA VE HATIRLANMASINA ZEMİN HAZIRLIYOR

Etnospor, spor dallarının giderek kurumsallaştığı, sportif başarının bir gösterge olduğu çağımızda yüzyıllardır çeşitli kültürler tarafından icra edilen birbirinden zengin oyunlar, sporlar için yapılan genel bir tanımdır. Etnospor bu geleneklerin unutulmaması yeniden dünya sahnesine çıkarılması için pek çok yerel kimliği içinde barındırmaktadır. 2015 yılında Kırgızistan’da kurulan Dünya Etnospor Konfederasyonu bünyesinde yedi ülkeden farklı geleneksel spor dallarını temsil eden on sekiz federasyon bulunduruyor. Konfederasyon stratejik hedef olarak uluslararası üye kabulünü ve icraatlarını arttırmayı planlanıyor. Kuruluşundan bugüne birçok başarılı organizasyona imza atan konfederasyon etkinliklerine katılım üst düzeyde gerçekleştiriliyor. Uluslararası geleneksel oyunların

zirvesi olarak kabul edilen Dünya Göçebe Oyunlarına ana sponsor olarak destek veren konfederasyon, Türkiye’de Etnospor Kültür Festivali’ni düzenlemiş ve yüzbinlerce insanın ata sporlarını hatırlamasına katkıda bulunmuştu. Bunun yanı sıra, konfederasyon bünyesinde çeşitli ilköğretim okullarında okul etkinlikleri düzenlenerek çocukların ve gençlerin geleneksel sporları tanımasına ve deneyimlemesine yönelik çalışmalar yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.