Başkan Toru: “Başarının sırrı toplumla iç içe olmaktan geçiyor”

Başkan Toru: “Başarının sırrı toplumla iç içe olmaktan geçiyor”

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde "Yerel Yönetimlerde Kadının Yeri" isimli programda öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nin davetlisi olarak "Yerel Yönetimlerde Kadının Yeri" isimli söyleşide öğrencilerle bir araya geldi. Yerel yönetimlerde başarılı olabilmenin yolunun toplumla iç içe olmak ve onlara bire bir dokunmaktan geçtiğini belirten Başkan Toru, "Yerel yönetimler demokrasinin nüvesidir. Bölgemizdeki insanlarla doğum olayından ölüme dek türlü nedenlerle temasımız oluyor. Çocukları oluyor ziyaretine gidiyoruz, yakınlarını kaybediyorlar cenazelerine taziyeye gidiyoruz. Yollarını yapıyor, sularını veriyoruz. Kadın ya da erkek olsun, bir belediye başkanının yerel yönetimlerde başarılı olabilmesinin yolu onlarla iç içe olabilmekten ve empati kurabilmekten geçiyor. Bunu yapabildiğiniz takdirde halkın gönlünü kazanabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"Kendinizi geliştirirseniz başarılı olursunuz"

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Toru, "Kendinizi geliştirmeniz meslek hayatınızda başarı getirir. Mesleğinizde en iyi noktaya gelebilmek için çabalayın, hatta bunun için yan dallarla da ilgilenin ve mutlaka dil öğrenin. Ancak kendinizi geliştirmeniz durumunda başarılı olmanız ve bir yerlere gelmeniz mümkün olabilir. Bunun için de mutlaka planlı olun" şeklinde konuştu.

Başkan Fatma Toru, bir soru üzerine; yerel yönetimlerde tek bir dönemin bir belediye başkanının başarılı bir hizmet ortaya koyabilmesi için yeterli olmadığını ifade ederek, "Belediye Başkanları en az iki dönem görev yapmalı ki, başarılı olabilsinler. Hizmet etmek için tek dönem maalesef yeterli olmuyor" dedi.

Başkan Toru, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu'nu da ziyaret etti. Toru, kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra, altyapı ve sosyal faaliyetler ile önemli projeler hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.