Başkan Toru, Konyaspor Yönetimini Ağırladı

Başkan Toru, Konyaspor Yönetimini Ağırladı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Spor Toto Süper Lig’de kenti temsil eden Torku Konyaspor’un Başkanı Ahmet Şan ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

Spor Toto Süper Lig temsilcisi Torku Konyaspor’un Kulüp Başkanı Ahmet Şan ve yönetim kurulu üyeleri Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya makamında iadei ziyarette bulundu. Geçtiğimiz haftalarda Torku Konyaspor Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan Başkan Toru’ya nezaket ziyaretinde bulunan Başkan Şan ve yöneticiler şehir ve futbol adına sohbet gerçekleştirdi.

“BİRLİKTE KONYA’YIZ”

Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Meram Belediyesi’nin çalışmalarını takdirle takip ettiklerini ifade ederken, “Konya’mızın en güzel ilçesini, Meram’ı sevk ve idare ediyorsunuz. Başarılı çalışmalarınızı kamuoyu takdir ediyor. ‘Birlikte Konya’yız’ diyerek hareket ediyoruz. Bizler de Konyaspor olarak bu sezon şehrin de desteğiyle sportif başarıyı elde ettik. Gelecek sezon inşallah ülkemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil edeceğiz. Umarım bu başarıların devamı gelecek, ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız” dedi

BAŞKAN TORU’YA “YANINIZDAYIZ” MESAJI

Başkan Şan, amaçlarının bir spor kulübü olarak şehri temsil etmek olduğunu ifade ederken, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçeliler Derneği ile ilgili yaşanan soruna dikkat çekerek, ”Spor kulüplerinin toplumdaki yeri de bununla sınırlı kalmalı. Buradan yola çıkarak bir kanunun üzerinde veya bir kamu düzeninin üzerinde herhangi bir faaliyette bulunmak bize yakışmaz. Onun için kanunlar neyi öngörüyorsa ona uymak zorundayız. Biz zaten Konya olarak herkese ‘Gel’ diyoruz ama gelen kişilerin de her yerde olduğu gibi düzene ve kanunlara uyması şart. Çok talihsiz bir açıklamayla gündem değişti. Konyaspor camiası olarak da suçlandık. Konya’nın bir misyonu var; kardeşliği, barışı ve hoşgörüyü her zaman ön planda tutuyoruz. Bu gelişimizle hem size bir iadei ziyaret gerçekleştirmek hem de yanınızda olduğumuzu belirtmek istedik” şeklinde görüş belirtti.

UEFA AVRUPA LİGİ MUTLULUĞU

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Torku Konyaspor’un gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’nde ülkemizi temsil edecek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Yeni stadın ve taraftarın etkisiyle yönetim, teknik ekip ve futbolcuların büyük bir başarıya imza attığını ifade eden Başkan Toru, “Konyaspor’umuzun önümüzdeki sezon daha büyük başarılara koşacağına inancım tam” dedi.

“ETKİN BİR DENETİM ÇALIŞMASI BAŞLAYACAK”

Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Bülent Kaşdoğan’ın talihsiz açıklamaları ilgili ise Başkan Toru, “Biz siyasetçiler ve siz Konyaspor yöneticileri olarak gerginlik olmasını hiçbir zaman arzu etmeyiz. Ancak Meram gerçekten özel ve güzel bir ilçemiz. Biz kanunlar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğiz. Bölgemizde son dönemde kafeler ve restoranlar oldukça arttı ve denetimler yapılması gerekiyor. 3 ay önce Büyükşehir Belediye Meclisimiz Konya’daki tüm kafe ve restoranlardaki fazla alanlarla ilgili bir düzenleme gerçekleştirdi. Estetik Alanlar Yönetmeliği ile ilgili çalışmalar yaptı. Bununla ilgili her ilçe belediyesinin kendine uygun bir düzenleme daha yapması gerekiyor. Biz bu çalışmayı bu ay ki meclis toplantımızda gündeme alacakken böyle bir hadise ile karşılaştık. Böyle bir çalışmaya hazırlanırken bu tür bir hadiseye göz yummamız mümkün değil. Her şeyden önce Meram bir doğal sit alanı ve daha çok dikkat edilmesi gerekiyor. Sadece Fenerbahçeliler Derneği için değil yol üstündeki tüm işletmelerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Komisyonumuzdan kararın çıkmasının ardından sahada daha etkin bir çalışma başlayacak. Meram’ı korumak istiyorsak hepimizin bu konuda destek olması lazım. Bu tür hadiselere de prim vermememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başkan Toru, Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ve Yönetim Kurulu’na ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, kendilerine başarı dileklerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.