Başkan Öztoklu gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Başkan Öztoklu gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı

31 Mart yerel seçimlerinde MHP'den başkan seçilen İhsan Öztoklu,uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 2 çocuk babası Öztoklu, Doğanhisar'da gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Konya güne, acı bir haber ile başladı. Doğanhisar Belediye Başkanı 42 yaşında ve 2 çocuk babası MHP'li İhsan Öztoklu, (42), bıçaklı saldırıya uğradı. Öztoklu uğradığı bıçakla saldırının ardından ameliyata alındığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

aw711987_01.jpg

Öztoklu’nun seçimden sonra mahalle halkına teşekkür için asılan “Haydi Bismillah” yazılı afişin yırtılması nedeniyle çıkan tartışmada öldürüldüğü ortaya çıktı.  Olay ise Olay, saat 01.00 sıralarında Doğanhisar ilçesine bağlı eskiden belde statüsünde olan Başköy Mahallesi meydanında meydana geldi. MHP'li İhsan Öztoklu, iki belediye çalışanıyla birlikte Başköy Mahallesi meydanına gitti. Öztoklu, kendi afişinin yırtıldığını gördü. Öztoklu, ardından 31 Mart'ta İYİ Parti adayı olan selefi Abdullah Koç ile oğlu Abdurrahman Koç ve kardeşi Osman Koç ile tartıştı. Tartışma sırasında iddiaya göre belediye çalışanlarından Ümit Kalkan, afişi yırtanlara küfretti. Tartışmanın büyümesi üzerine Abdurrahman Koç, Belediye Başkanı İhsan Öztoklu'ya bıçakla saldırdı. Göğsünden yaralana Öztoklu, çağrılan ambulansla Ilgın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan Öztoklu, yaklaşık 3 saat sonra, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

KATİL ZANLISI VE YAKINLARI SORGUDA!

Olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan katil zanlısı Doğanhisar Belediyesi eski başkanı Abdullah Koç'un oğlu Abdurrahman Koç ile olaya karıştığı öne sürülen babası, bir önceki belediye başkanı Abdullah Koç ve amcası Osman Koç'un da sorgusunun sürdüğü bildirildi.

ACI HABERİ MHP İL BAŞKANI VERDİ

Olayın yaşandığı saatlerde bölgeye giden, Öztoklu'nun hayatını kaybetmesi üzerine, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, hastane önünde bekleyen partililere de acı haberi verdi. Çiçek,"Başımız sağ olsun. Adalet önünde hepsi hesap verecek. Onun takipçisi ben olacağım. Sakin olalım. Cenazemizi ailesine teslim edelim. Allah rahmet eylesin" dedi. Acı haberin ardından partilerden bazılarının ağladığı görüldü. Ayrıca çoğu siyasi de menfur saldırıyı kınayarak, baş sağlığı mesajlarını iletti.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İnşaat Mühendisi ve 2 çocuk babası olan İhsan Öztoklu'nun cenazesi, Doğanhisar Meydanı'nda cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Öztoklu'nun tabutu, Türk bayrağına sarılı bir şekilde cenaze alanına getirildi. Cenazeye gözyaşları hakim oldu. Binlerin katıldığı cenaze törenine ayrıca Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milletvekilleri, bürokratlar, diğer partilerin il başkanları ve temsilcileri, Öztoklu ailesinin akrabaları, sevenleri, yakınları ve dostları da katıldı. Merhaba Gazetesi olarak merhuma Allah'tan rahmet diler, acılı ailesine de sabr-ı cemil niyaz ederiz.

MAKAM ARACINI HİZMET ARACI YAPMIŞTI

Merhum İhsan Öztoklu, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimini kazanır kazanmaz belediyede daha önceden makam aracı olarak kullanılan aracın, hizmet aracı olarak kullanılmasını istemiş ve aracı Fen İşleri Müdürlüğü'nün hizmetine vermişti. Makam aracı kullanmaya gerek duymadığını belirten merhum Öztoklu, gerekirse kendi aracını kullanacağını ifade etmişti.

EN SON RÖPORTAJINI MERHABA GAZETESİ'NE VERDİ

Merhum Öztoklu, hayatını kaybetmeden önce son röportajını 21 Mayıs Salı günüMerhaba Gazetesi'ne vermişti. Deştiğin Mahallesi'ne Milli Savunma Bakanlığı'nın talimatı ile gönderilen sembolik tank ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Öztoklu, devletin vatandaşın yanında olduğunu belirterek, şunları söylemişti: “Deştiğin, çok şehit veren bir yer. İnsan ister ki şehit haberleri gelmesin. Sembolik tankın gelmesi ile birlikte tank, mahallenin en güzel yerine koyuldu. Köy halkının ve şehit ailelerimizin acıları var. Mahallede herkes bir şeyler yapmak istiyor. Bu tankın mahalleye gönderilmesi bir şeyi göstermiştir, halka. Vatandaş, diyor ki 'Devletimiz bizim yanımızda.' İnsanımızın devletinin kendinin yanında olduğunu görmesi, bilmesi, hissetmesi bile büyük bir güçtür. Gerçekten devletimiz de vatandaşının yanında olduğunu göstermiş oldu.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum