Başkan Özhaseki, Ekmek Arası Sucuk Dağıttı

Başkan Özhaseki, Ekmek Arası Sucuk Dağıttı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kendi haklarında yalan ve iftira atan milletvekili ve bir gazete ile ilgili açtıkları tazminat davasını kazandıklarını açıkladı. Başkan Özhaseki, geçen haftalarda kamuoyuna duyurmadıkları...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kendi haklarında yalan ve iftira atan milletvekili ve bir gazete ile ilgili açtıkları tazminat davasını kazandıklarını açıkladı. Başkan Özhaseki, geçen haftalarda kamuoyuna duyurmadıkları dava ile ilgili yanlış bilgilerin ortaya çıkmasıyla açıklamak zorunda kaldıklarını ifade etti. Özhaseki, daha sonra partisinin Talas ilçesi kongresinde Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile birlikte tazminat parasıyla alınan sucukları ekmek arasında dağıttı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kendileri ile ilgili savcılık tarafından soruşturmaya yer olmadığı için kapatılan bir dosyayı gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu partisinin Talas ilçe kongresinde eleştirdi. Kazandıkları tazminatla ilgili kamuoyuna yanlış bilgi verildiğini ileri süren Başkan Özhaseki, kongredeki konuşmasında şunları söyledi; “Sucuk paraları ile ilgili bir gazetede haber çıktı. Artistlik yaptığımızı yazmışlar. 2004 yılında belediyelerin bize devrinde muhalif partiden bir belediyenin çalışanı bize geçti ve yaramazlık yaptı. Yargılandı. Ceza aldı. Sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu, 5 yıl önce konuşulan bir olayı gündeme getirdi. Bizde savcılıktan bir kere daha soruşturma istedik. Aynı olayın hakkında ikinci kez soruşturma yapıldı. Sonuç çıktı. Biz yine temiz çıktık. Suçsuzduk. Savcılık kararı ile kesinleşti. Sonrasında ise algı idaresine başladılar. Olmadığı halde öyleymiş gibi göstermek istediler. Temiz insanları suçlu gibi gösterdiler. Şimdi bol bol nasihat veriyorlar ya. Rakı masalarında oturmayın da milletin içine girin diye. Her gün orada oldukları halde orada olmayıpta halkın içinde görünmek meselidir. Onun gibi algı oluşturuyorlar. Bizde bu algıyla birlikte 60’a yakın dava açtık. Her söyledikleri yalan için dava açtık. Kazandık. Paraları aldık. Sucuk dağıttık.” dedi.

“Bizim hissi açtığımız davalar oldu” diyen Başkan Özhaseki, “Ama bunların da söyledikleri sözleri kıvırttıkları için kurtuldukları davalar da var. “Biz başkana söylemedik” dediler. “Biz her şey incelensin” dedik gibi açıklamaları oldu. Bunu da çocuk gibi seviniyorlar. Türkiye’nin en büyük gazetesine ilan veriyorlar. “Kazandık” diye. Ama o adamda iyi bir özellik var. Allah için çok iyi yalan söylüyor. Bugün başka yarın başka yalan söylüyor. Çok iyi yalan söylediğimi ifade ettiğimiz için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Birde savcılığa ifade verdim ve 13 tane yalanını tespit ettik. Savcılığın verdiği karar şu. Başkanım siz haklısınız. Bu adam çok yalan söylüyor dediler. Bunlardan bir tazminat aldık. Yandaş medyalarından da aldık. Hep kazandık. Geçen haftalarda kazandığımız davayı da “Haber yapmayalım” dedik. Ama bunlar yerinde duramadı. Bu tazminatlarla yine sucuk ikramımız var. Geçen hafta aldığım 15 bin liradan sucuk dağıtıyorum. Birisi bunların milletvekillerinden. Birisi de bunların yandaş gazetelerinden. Bunların ebe ecdadına rahmet okuyun. Bunlar gönüllü olarak hayır işlemezler. Ben kopardığım bu paralarla biraz hayır işleteyim. Geçmişlerine rahmet olsun.” diye konuştu.

Başkan konuşmasının ardından bakanla birlikte mangalda pişirilen sucukları ekmek arasında kongreye katılanlara dağıttı. Bakan, ikramı önce gazetecilere yaptı. Daha sonra kadınlara verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.